KunststofenRubber.nl

Braskem, Kautex en Erema tonen samen kunststofkringloop

22 juli 2019 om 12:24 uur - ROTTERDAM

Materiaalfabrikant Braskem gaat op de K-beurs in oktober zijn biopolyetheen en post-consumer recycled kunststof (prc) leveren aan Kautex Maschinenbau voor de productie van drielaags HDPE-flessen met een tussenlaag van foam. Na uitreiking worden de flessen op de Erema-stand gerecycled.


Kautex Maschinenbau behoort tot de belangrijke fabrikanten van extrusieblaasmachines. Onder zijn klanten bevinden zich grote autofabrikanten en -leveranciers en bedrijven in de verpakkingsindustrie. De machines verwerken thermoplastische kunststoffen die bijna volledig recyclebaar zijn. Kautex wil samen met partners de materiaalcycli optimaliseren en het gebruik van gerecyclede materialen verder ontwikkelen. Kautex koos de materiaaloplossing van Braskem op grond van ‘betere verwerkingsmogelijkheden en geringe geurontwikkeling'. De polyetheen grondstof (merknaam I'm green) die wordt gebruikt is verkregen uit suikerriet. Door de krachten te bundelen met Erema wordt de cirkel gesloten want de bedrijven demonstreren oplossingen voor iedere stap in het recyclingproces. Het gaat niet alleen om recyclingtechnieken en softwaretools maar ook om ontwerp- en integratiediensten voor recyclingprojecten. Erema zamelt de flessen in die Kautex vervaardigt uit het materiaal van Braskem en recyclet ze volledig zodat geen afval overblijft.

 

Circonomic

 

Bij het Erema Circonomic Centre (in de buitenruimte van de beurs) zullen concrete projecten worden getoond. De naam Circonomic is een samentrekking van circular en economics en verwijst naar de integratie van kennis over recycling in de kunststofwaardeketen die zowel economische als ecologische voordelen oplevert. De recycling wordt gedemonstreerd in diverse presentaties met verschillende soorten kunststoffen. Op de K-2019 wil men dertig ton materiaal recyclen, inclusief de HDPE-flessen. Kautex is wereldmarktleider in ontwikkeling en productie  van kunststofrecyclingmachines en biedt zijn afnemers behalve de technieken en componenten ook diensten.  Kautex werkt voor extrusieblazen samen met Braskem, dat zichzelf 's werelds belangrijkste producent van biopolymeren noemt.

 

Focus op ...

Agenda

13 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechniek

Kennis maken met de verschillende rubbersoorten, hun eigenschappen. grondstoffen, verwerkingstechnieken...

20 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechnologie

22 januari 2020, Brussel

Future of Polyolefins Summit

Meer agendapunten »