KunststofenRubber.nl

Arburg Awards 2019 voor uitmuntende afstudeerscripties

23 juli 2019 om 14:07 uur - MÜNCHEN

Maria Gabriele Bauer (m) kreeg een Arburg Award 2019 voor haar masterthesis uit handen van professor Birgit Vogel-Heuser (r) en Arburg trainingmanager Michael Vieth.

Hannes Löwe (m) won de Arburg Award 2019 voor zijn dissertatie. Links Herbert Kraibühler uit naam van Arburg en professor Birgit Vogel-Heuser van TUM.

Sinds 2016 beloont Arburg uitmuntende dissertaties en masterthesissen op de Technische Universiteit van München als onderdeel van de nauwe samenwerking tussen Arburg en de TUM. Deze keer zijn de onderscheidingen toegekend aan Hannes Löwe en aan Maria Gabriele Bauer.


Herbert Kraibühler, voormalige directeur technologie van Arburg en trainingsmanager Michael Vieth reikten de certificaten en de bijbehorende geldprijzen uit aan de twee winnaars.  Het doel van de Arburg Award is research in kunststof- en medische technologie aan te jagen. In zijn dissertatie deed Hannes Löwe onderzoek naar bioplastics  en behandelt hij de toenemende milieuvervuiling door afvalplastics. De dissertatie zegt dat dit probleem echter ook kansen biedt voor  innovatieve bio-based en biodegradeerbare kunststoffen. De beste masterthesis was van Maria Gabriele Bauer. Zij bestudeerde coatings voor medische kunststof producten die moeten helpen bij het voorkomen van infecties door medische apparatuur.

 

 

Focus op ...

Agenda

23 juni 2020

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

1 september 2020, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

Meer agendapunten »