KunststofenRubber.nl

Gevelpanelen van zeshonderd duizend plastic flessen

23 juli 2019 om 10:57 uur - NOVA SCOTIA

JD Composites in Canada fabriceert kunststof gevelbekledingspanelen van gerecyclede PET-flessen. In Nova Scotia is een huis met deze panelen gebouwd.


Het huis staat aan de Meteghan rivier in Nova Scotia in het uiterste oosten van Canada. Het betreft een huis met drie slaapkamers dat is bekleed en verstevigd met panelen die zijn gemaakt van ingezamelde plastic flessen. Om de panelen te ontwikkelen zijn gebruikte PET-flessen versnipperd, gesmolten en geïnjecteerd met gas om een schuimmateriaal te maken. Dit uitgeharde schuim krijgt vervolgens met een huid van glasvezel en afgewerkt met UV-bestendige verf om het materiaal te beschermen tegen het zonlicht en tegelijkertijd te dienen als het exterieur van het huis.

 

Gelijke kosten 

    

Hoewel de kosten om een dergelijk bekleed huis te bouwen (vierhonderd duizend dollar) ongeveer gelijk zijn aan dat van een traditioneel gebouwd huis, biedt dit huis veel voordelen, meldt JD Composites. Het materiaal is zeer stormbestendig en bleek bovendien in zomer en winter een betere isolatie te leveren en bovendien bestand te zijn tegen vocht en schimmelvorming. De bouw van dergelijke huizen duurt veel korter dan een traditionele constructie huis omdat het prefab-panelen zijn. Door het hergebruik van de PET-flessen (zeshonderd duizend per huis) vermindert de hoeveelheid afvalplastic in belangrijke mate, zo redeneert de fabrikant.  JD Composites denkt dat door de sterkte van zijn materiaal en de constructie hun huis op de lange termijn minder reparaties en onderhoud zal behoeven dan een traditioneel gebouwd huis.

(bron: JD Composites)

 

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

13 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechniek

Kennis maken met de verschillende rubbersoorten, hun eigenschappen. grondstoffen, verwerkingstechnieken...

20 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechnologie

22 januari 2020, Brussel

Future of Polyolefins Summit

Meer agendapunten »