KunststofenRubber.nl

Team RWTH Aken presenteert auto voor World Solar Challenge

23 juli 2019 om 17:30 uur

De nieuwe ‘Sonnenwagen' werd gepresenteerd in Aken. Materiaalfabrikant Covestro in Leverkusen is sponsor van het RWTH-team en van het Australische evenement.

Het studenteteam van technische universiteit RWTH Aachen heeft zijn nieuwe auto gepresenteerd waarmee het team meedoet aan de World Solar Challenge 2019 in Australië. Het Duitse team wil de leidende teams van de wereld (VS, Nederland en België) uitdagen.


Het internationale team van RWTH-studenten heeft een zonneauto ontworpen die minder dan tweehonderd kilo weegt en een topsnelheid van 140 kilometer per uur kan bereiken. Voor het model zet men nieuwe kunststoffen en coatings in van materiaalfabrikant Covestro, bijvoorbeeld in de koplampen, het stuurwiel, de motor en de lak. Covestro is de belangrijkste sponsor van het RWTH-project.

Gedurende de World Solar Challenge moeten de deelnemende teams in hun zelfgebouwde voertuigen de drieduizend kilometer vanaf Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden afleggen zonder één druppel brandstof te verbruiken. De inmiddels wereldberoemde race werd in 1987 voor het eerst georganiseerd en wordt dit jaar verreden tussen 13 en 20 oktober.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »