KunststofenRubber.nl

Industriële topmensen willen strategie voor duurzaam Europa

30 juli 2019 om 17:00 uur - BRUSSEL

Een grote groep van topmensen uit het Europese bedrijfsleven zal begin november in Brussel aandacht vragen voor een Europese strategie voor een duurzaam Europa. Een oproep van de organisatie CSR Europe is al door tweehonderd directeuren ondertekend.


Onder de ondertekenaars zijn de ceo's van heel grote bedrijven als Total, Vattenfall, Rabobank, Toyota, Vodafone, TenneT, RWE en Albron.  Deze captains of industry willen dat de nieuwe Europese Commissie een strategie opstelt waarmee Europa in 2030 duurzamer wordt. "We vragen om een nauwere samenwerking tussen de politiek, de samenleving en het bedrijfsleven om de opwarming van de aarde te stoppen en meer duurzame groei te bewerkstelligen met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN als ons kompas", stelt initiatiefnemer Ilham Kadri, ceo van Solvay Group.

 

New Deal nodig

 

De directeuren  stellen dat Europa een ‘New Deal' nodig heeft om het tij te keren.  De deal moet zich volgens de directeuren richten op een gedeelde duurzame visie voor de toekomst. In de New Deal is samenwerking tussen het bedrijfsleven, beleidsmakers en maatschappelijke organisaties nodig. Door die samenwerking moeten business-modellen innovatiever worden en moeten er financieringsmodellen worden ontwikkeld waarmee een duurzaam circulair model dichterbij komt. Het is niet de eerste keer dat de industriebazen Europa oproepen samen te werken aan een beter klimaat. In april riepen 61 directeuren van grote Europese multinationals de Europese Unie nog op een langetermijnstrategie te maken waarmee Europa in 2050 klimaatneutraal kan worden.

 

(bron: CSR)

 

Focus op ...

Agenda

10 september 2019, Messe Stuttgart

Composites Europe vakbeurs en conferentie

Europese vakbeurs en conferentie over vezelversterkte kunststoffen. De conferentie valt dit jaar samen...

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

Meer agendapunten »