KunststofenRubber.nl

Productie pannenlap virtueel en life bij Sigma Engineering op K

07 augustus 2019 om 13:02 uur - AKEN

Sigma Engineering GmbH gaat op de K 2019 zijn systeem SIGMAinteract presenteren. Dit systeem verbindt alle afdelingen en personen die samenwerken aan een project. De productie van een pannenlap is virtueel en life te zien.


Beslissingen nemen op basis van goede informatie in een project vereist de betrokkenheid van alle partners in de verschillende afdelingen. Dit betekent dat projectdata moeten worden geleverd aan alle deelnemers van het project. Hiervoor levert Sigma zijn nieuwe SIGMAinteract. Gebruikers kunnen resultaten uit het systeem interactief en in 3D met collega's, projectpartners en klanten delen.

 

Demonstratie pannenlap

 

Op de K 2019 kunnen bezoekers het systeem ervaren op de stand van Sigma. Als demonstratie gebruikt Sigma het project ‘pannenlap' dat is gerealiseerd als een samenwerkingsproject met Momentive Performance Materials GmbH,  EMDE MouldTec GmbH, Wittmann Battenfeld GmbH en Nexus Elastomer Systems GmbH. In het project zijn onderdeelontwerp en de constructie van het gereedschap parallel gedaan. Simultaan werd door Sigma een Virtual DoE (Design of Experiments) uitgevoerd voor de validatie van het ontwerp van het onderdeel. Door de resultaten te combineren was voor alle projectpartners  een gelijke startpositie gecreëerd en kon de groep vervolgens snel gefundeerde beslissingen nemen.

 

Zowel virtueel als life

 

Op de stand van Sigma kan de productie van het product zowel virtueel als life worden bekeken. Sigma (www.sigmasoft.de) is een zusterbedrijf van Magma  (www.magmasoft.de), wereldmarktleider in simulaties van gietprocessen.

 

Focus op ...

Agenda

13 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechniek

Kennis maken met de verschillende rubbersoorten, hun eigenschappen. grondstoffen, verwerkingstechnieken...

20 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechnologie

22 januari 2020, Brussel

Future of Polyolefins Summit

Meer agendapunten »