KunststofenRubber.nl

Nieuwe efficiënte shredder bij Vecoplan op K 2019

19 augustus 2019 om 13:42 uur - BAD MARIENBERG

Recyclingmanagement is een hoofdonderwerp van de beurs K 2019 in Düsseldorf. Bij machinefabrikant Vecoplan kunnen bezoekers een eerste blik werpen op een nieuwe uiterst efficiënte shredder.


De vraag naar recyclingactiviteiten wordt veeleisender want hoe puurder het materiaal is, hoe gemakkelijker het kan worden verwerkt en hergebruikt voor de productie van nieuwe producten van hoge kwaliteit. Vecoplan AG is al jaren onderdeel van de recyclingwaardeketen en partner van de recyclingindustrie. Op de beurs K 2019 in oktober gaat Vecoplan een nieuwe mijlpaal in mechanische recycling demonstreren in de vorm van een single- stage shredder in de nieuwe serie Vecoplan Infinity Shredders (VIZ). Het bijzondere aan de machine is dat hij kan worden uitgerust met een high-torque, quick-start HiTorc drive uit de bewezen VAZ-machines of met de ESC, een riemaangedreven direct drive.  Een bijzonderheid van de machine is zijn grote flexibiliteit in termen van snijgeometrie: die kan heel precies worden aangepast door de rotors aan de eisen van de input en de output aan te passen via het scherm op de interface. Dankzij het efficiënte machineconcept, kunnen gebruikers profiteren van korte insteltijden en een hoog niveau van aanpassingsmogelijkheden voor verschillende outputvereisten.

 

Chemische recycling

Het recyclingmachinebedrijf  Vecoplan is ook vertegenwoordigd op het VDMA Circular Economy Forum in Düsseldorf. Plastic-to-fuel-systemen zetten verschillende typen afvalplastic via chemische recycling om in bijvoorbeeld diesel of benzine. Vecoplan levert de hiervoor noodzakelijke shreddertechnieken om het inputmateriaal goed te kunnen bewerken.

 

K 2019
Hal 9 stand B59

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »