KunststofenRubber.nl

Solvay Performance Polyamides naar Domo Chemicals

19 augustus 2019 om 15:47 uur - GENT

Domo Chemicals en Solvay hebben een overeenkomst gesloten voor de overname van de Europese activiteiten van Solvay's hoogwaardige polyamide door Domo.


De overeenkomst omvat de activiteiten voor engineering plastics in Frankrijk en Polen, voor de high performance fibers-activiteiten in Frankrijk, de polymer en intermediates-activiteiten in Frankrijk, Spanje en Polen. Een joint venture tussen BASF en Domo voor de productie van een belangrijke grondstof adipinezuur maakt ook deel uit van de overeenkomst.

 

300 miljoen


De Business omvat productie, verkoop, technische ondersteuning, r&d en innovation services met een gezamenlijke personeelsbezetting van ongeveer 1100 medewerkers. De overname, die nog moet worden goedgekeurd door de bevoegde mededingingsautoriteiten, zal naar verwachting aan het einde van laatste kwartier 2019 worden afgerond. De door Domo te betalen aankoopprijs op een kas- en schuldenvrije basis is ongeveer driehonderd miljoen euro, volgens het bericht.

De overname van deze polyamide 6.6-activiteit zal de engineered materials-activiteiten van Domo Chemicals aanzienlijk versterken. Door de acquisitie wordt Domo Chemicals in Europa een marktleider in zijn sector. Door de overname zal de omzet van Domo Chemicals groeien van 900 miljoen euro naar 1,6 miljard euro.

 

Voorwaarts  

 

Ceo Alex Segers van Domo Chemicals noemde de acquisitie een belangrijke stap voorwaarts. "De sterke reputatie van het merk Technyl vormt een perfecte aanvulling op ons brede assortiment van engineered materials (Donamid) en circulaire polyamides onder de merknaam Econamid. Deze acquisitie biedt ongetwijfeld mooie ontwikkelingskansen voor alle medewerkers van beide bedrijven."

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »