KunststofenRubber.nl

Igus cleanroom-ethernetkabels doorstaan 24 miljoen slagen

19 augustus 2019 om 16:41 uur - KEULEN

Igus heeft ethernetkabels ontwikkeld om gebruikers te kunnen voorzien van cleanroom-gecertificeerde ethernetkabels. Tijdens de test overleefden ze zonder storing 24 miljoen slagen met een buigradius van slechts 55 millimeter en ontvingen het certificaat van het Fraunhofer Instituut .


Bedrijven die vandaag de dag fieldbuskabels gebruiken met het doel om een groot aantal sensorkabels op fieldbus-apparatuur te combineren in één kabel, die vervolgens gemakkelijk en snel kan worden verbonden met een gecentraliseerd of gedecentraliseerd besturingssysteem. Integratie al tijdens de aanleg van alle communicatiefuncties in een enkel netwerk heeft een aanzienlijk besparingspotentieel in zich. Maar dit blijft vak theorie omdat er geld is bespaard op de connector en de kabel. Vaak zorgt dit voor verbindingsproblemen met ethernetbekabeling, netwerkverbindingen of glasvezelkabels.  Steeds als ethernetverbindingen worden blootgesteld aan dynamische belastingen, is de koppeling tussen connector en kabel beslissend. De belangrijkste zwakheden moeten worden gezocht in dynamische toepassingen, zoals robotproductielijnen.

 

Robots  

 

Het feit dat stabiele systemen en betrouwbare processen zeer belangrijk zijn voor het opzetten van Industry 4.0 kan ook worden afgeleid uit het groeiende aantal industriële robots dat wereldwijd in gebruik is. Volgend jaar zullen dat er naar schatting 2,6 miljoen zijn. Om datatransmissie gedurende een lange periode en onder zeer moeilijke condities te garanderen, worden de buselementen over korte regelmatige afstanden gebundeld. Daarnaast worden ze beschermd door een onder hoge druk en ruimtevullende geëxtrudeerde TPE-binnenmantel.  Dit ontlast het paar buselementen mechanisch en fixeert de aders in een afgebakende positie. De combinatie van ontwerpdetails, IDC-technologie en precisiemontage van (bus)kabel samen garandeert stabiele een datatransmissie in een productie- of industrieel proces. Het maakt hier niet uit of het gaat om het klassieke fabricageproces in de auto-industrie, gebruik in de ruwe omgeving van de petrochemische industrie of beveiligde handelingen in cleanroom-condities.

 

www.igus.nl

 

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »