KunststofenRubber.nl

EconCore kiest MEAF 50-H34 extruder voor rPET honingraat-plaat

20 augustus 2019 om 11:36 uur - LEUVEN

EconCore uit Leuven (B) heeft een snelle, energiezuinige MEAF extruder in gebruik genomen voor een pilotproductie van zijn rPET honingraat-sandwichplaatmateriaal. De honingraatkern is gemaakt van gerecycled PET (95%) van drinkflessen.


Wouter Winant is technisch manager van EconCore:  "Onze kern van rPET biedt een hoge stijfheid, grote bestendigheid en druk en afschuiving,  is temperatuurstabiel en heeft een goede verhouding tussen gewicht en kosten.  Behalve de CO2-besparing door gerecycled materiaal te gebruiken, heeft de rPET honingraatkern tot gevolg dat meer CO2 zal worden bespaard omdat het geproduceerde materiaal licht is. Natuurlijk moet de productie kosten-efficiënt zijn en daarom hebben we gekozen voor de MEAF 50-H34 extruder,  een  ‘flat die' extruder aan het begin van het productieproces."

"Met de hoge doorvoersnelheden kan deze machine tot 1200 kilogram per uur extruderen met een elektriciteitsverbruik van slechts 0,2 kWh per kilogram en de sheet-extruders van deze serie behoren daarmee tot de meest efficiënte in de markt",  claimt Ardjan Houtekamer, technisch directeur bij MEAF. "Onze extrusielijnen zijn ingericht op zowel enkellaags als meerlaags extrusietoepassingen en kan produceren tot acht lagen en is geschikt voor een serie van polymeren waaronder PP, PS, HIPS, PET, PE, PA, PLA, TPE en EVOH barrièremateriaal."

 

MEAF designs ontwikkelt en bouwt extrusiemachines voor de wereldwijde verpakkings- en kunststofverwerkende industrie.  Het bedrijf is een ‘one-stop-shop' voor extruders en thermovormingsmachines voor een brede range van polymeren en toepassingen.EconCore in Leuven levert technologie voor de continue productie van honingraat sandwich plaatmateriaal.

 

www.meaf.com.
www.econcore.com.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »