KunststofenRubber.nl

'Liever zonder plastic verpakking dan met gerecycled plastic’

23 augustus 2019 om 13:51 uur - LONDEN

35 procent van consumenten koopt liever producten zonder plastic verpakking dan met verpakking van gerecycled plastic. Dit concludeert GlobalData op basis van een enquête.


Koopbeslissingen van consumenten worden beïnvloed door de gereduceerde hoeveelheid plastic van de verpakkingen. In feite is het zo dat 35 procent van de consumenten waarschijnlijk eerder een product-zonder-plastic zal kopen dan een product met gerecycled plastic, zo concludeert  GlobalData, een belangrijke partij in de zakenwereld voor data en analyses.

 

Onverpakt  

 

Consumentenanalist George Henry: "Dit geeft specifiek inzicht voor fabrikanten omdat veel consumenten eerder plasticloze verpakkingen kopen dan verpakkingen die zijn gemaakt van recyclaat. Veel merken en supermarktketens hebben gekozen voor het introduceren van verpakkingen die minder of gerecycled plastic bevatten. Zo is er Solero's eerste  wrapper-loze multipack. Soms verwijdert men de plastic verpakking helemaal zoals in Morrison's gangpaden met ‘koop fruit en groente zonder verpakking'. De keten Waitrose deed onlangs een test met de onverpakte hervulling. De bereidheid van consumenten om hun winkelgewoontes aan te passen in combinatie met de potentiële margevoordelen voor de winkels, zouden andere winkelketens moeten stimuleren hun eigen refill-secties te lanceren." De enquête van GlobalData die in augustus werd gehouden, benadrukt dat 71 procent van de consumenten uit alle demografische sectoren bereid zou zijn een dergelijke refill-service te gebruiken -  bij Waitrose of bij een andere kruidenier. George Henry: "Daarom zal de aankondiging van de regering om zestig miljoen pond te investeren in het reduceren van het gebruik van single-use plastics door een nieuwe vorm van biodegradeerbare verpakking te creëren, zijn beperkingen hebben als consumenten meer worden beïnvloed  door producten zónder plastic.

 

Grootste investering  

 

Het is de grootste investering in één enkel project omdat wordt verwacht dat de zestig miljoen van de Britse belastingbetaler naar verwachting zal worden aangevuld met 149 miljoen van private ondernemingen. Henry concludeert: "Nu landen zoals Maleisië en de Filippijnen die nu de inname van plastic afval uit andere landen limiteren, heeft de regering van het Verenigd Koninkrijk de groene veranderingen bestempeld als een zaak van nationale urgentie. Maar of de route naar biodegradeerbare verpakking bij de consument goed zal vallen moeten we nog maar afwachten."

 

 

Reacties (1)

Mag ik dan concluderen (op basis van de enquête) dat 65 procent van de consumenten wel liever een gerecyclede verpakking ziet dan geen verpakking?
Erwin van Limpt, 27 augustus 2019 14:39
 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »