KunststofenRubber.nl

Speciale route op TIV leidt naar werkgever van de toekomst

22 augustus 2019 om 14:13 uur - HARDENBERG

Op vakbeurs TIV 2019 in Hardenberg wordt een nieuw initiatief gelanceerd in de vorm van de themaroute ‘Werkgever van de toekomst'. Veel bedrijven in de branche hebben een probleem in het vinden van nieuwe medewerkers, met name technisch geschoolden zijn lastig te vinden. De themaroute ‘Werkgever van de toekomst' speelt hierop in.


Voor deze themaroute heeft beursorganisator Easyfairs een samenwerking opgezet met verschillende scholen in de regio zoals Drenthe College, Deltion College, Technova, Windesheim en Saxion Hogeschool. Hierdoor komen tweehonderd studenten die een technische studie (bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, mechatronica, technical engineering of productontwikkeling) volgen naar de TIV.

 

Werkgever van de toekomst

 

De themaroute ‘Werkgever van de toekomst' begint en eindigt in het TIV-café, om precies te zijn bij de vacaturewand waar de deelnemende bedrijven ook hun vacatures in de spotlights kunnen zetten. Vanaf daar loopt de route langs verschillende bedrijven op de beursvloer die allemaal te herkennen zijn aan een embleem op hun stand. Die bedrijven delen dan informatie over werken in de techniek en de specifieke mogelijkheden in hun bedrijf, zoals stages of openstaande vacatures.

 

Gratis deelname

 

Exposanten uit de regio Noord- en Oost-Nederland kunnen dit jaar gratis deelnemen aan deze themaroute. Ook kunnen zij vacatures aanleveren die de beursorganisatie dan uitlicht op de vacaturewand in het TIV-café. Belangstellende bedrijven kunnen zich nog aanmelden via bart.leferink@easyfairs.com.

 

Nieuw concept 2020

 

De themaroute ‘Werkgever van de toekomst' is een nieuw onderdeel van TIV en zal ook onderdeel uitmaken van het nieuwe concept voor 2020. In dat jaar gaat de beurs verder als volledig nieuw concept met de naam MIX Noordoost. Om de markt alvast kennis te laten maken met dit nieuwe concept, wordt tijdens TIV 2019 al een aantal nieuwe elementen geïntroduceerd. Behalve deze themaroute is dat bijvoorbeeld de Technologiestraat. De laatste editie van TIV en tegelijkertijd de eerste kennismaking met MIX Noordoost is op 17, 18 en 19 september 2019 in Evenementenhal Hardenberg.

 

www.tiv-hardenberg.nl.

 

Focus op ...

Agenda

15 september 2020, Utrecht

Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

15 september 2020, Geleen

3D Printing Materials Conference

3D Printing Materials Conference is a platform and information interface enabling an exchange of...

27 oktober 2020, Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

Meer agendapunten »