KunststofenRubber.nl

Bouwbedrijf maakt wegwerpkunst van afvalplastic

02 september 2019 om 15:53 uur - NAALDWIJK

Een opvallende actie op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Bezoekers van de Westland Reünie zagen zaterdag 31 augustus midden op het plein een kunstwerk verschijnen, gemaakt van afvalplastic. De actie was een initiatief van Biersteker Bouw, Dak- en Geveltechniek.


Dit bedrijf is actief op het gebied van duurzaam bouwen en renoveren en liet twee kunstenaars aan de slag gaan met het plasticafval van één braderiedag in Naaldwijk. "Hiermee vragen we aandacht voor de wereldwijde uitdagingen rondom overmatig plasticgebruik en vooral voor de impact die wij erop hebben", aldus  directeur Giel Biersteker. Het kunstwerk telt meer dan 3,5 duizend liter plastic afval. Biersteker: "Ik ben geen milieuactivist maar ik ben wel van mening dat we al met kleine aanpassingen een positieve verandering teweeg kunnen brengen. Zeker als we het samen doen, want met elkaar kunnen we grenzen verleggen."

De actie is ingegeven door de wens van het bedrijf om duurzaam te opereren. Giel Biersteker: "We willen ook anderen inspireren. Zie het kunstwerk maar als een statement om de bewustwording ook in het Westland te vergroten."

 

Het kunstwerk is gemaakt door Beeldbouwers Bakker & Van de Walle.

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »