KunststofenRubber.nl

CarbonX gebruikt pyrolyse-olie voor hoogwaardig koolstofproduct

30 augustus 2019 om 11:58 uur - DELFT

Technisch directeur Daniele Sordi van CarbonX in Delft was een van de sprekers op de European Carbon Black Summit in Londen. Op de achtergrond ceo Rutger van Raalten.

Pyrolyse-olie is een restproduct van de productie van carbon black waar de carbon black-wereld zelf niet veel mee kan. Het bedrijf CarbonX uit Delft kan dit wel en verwerkt het nu tot een hoogwaardig koolstofproduct.


Op de eerste 'European Carbon Black Summit' in Londen was technisch directeur Daniele Sordi van CarbonX uit Delft een van sprekers. Ceo Rutger van Raalten van dit innovatieve bedrijf is achteraf vooral blij met de contacten die het opleverde met de producenten van carbon black. "Het blijkt dat wij uit pyrolyse-olie, een restproduct waar carbon-blackproducenten zelf niks mee kunnen, wel ons hoogwaardige koolstofproduct kunnen maken. Zo sluiten wij de recycle-loop."

 

Van Raalten vond het heel interessant om in contact te komen met de carbon black-producenten, wat zijn partners in Europa kunnen zijn. "Carbon Black is eigenlijk een concurrerend product voor ons. Maar het interessante is dat zij in hun productieprocessen een restproduct overhouden in de vorm van pyrolyse-olie. Zij vergassen bijvoorbeeld autobanden en dan winnen ze koolstof en metalen vezels terug maar dus ook pyrolyse-olie. Nu kan je van pyrolyse-olie  geen carbon black maken maar dus wel ons product CarbonX, zo is gebleken. Dat heeft te maken met onze technologie, de kracht daarvan is dat we eigenlijk heel veel verschillende soorten pyrolyse-olie kunnen gebruiken."

 

Meer hierover in het septembernummer van Kunststof & Rubber.

 

Workshops in Delft

CarbonX is gevestigd in het incubatorpand YES!Delft en heeft daar inmiddels een aantal workshops georganiseerd om geïnteresseerden in de technologie naar de locatie te halen. "We moeten laten zien wat we doen. En we hebben inmiddels hier de ruimte en de faciliteiten om potentiële klanten te ontvangen. We gaan de workshops  herhalen en klanten uitnodigen uit zowel de rubber- als uit de kunststofwereld. De toepassingsmogelijkheden van CarbonX zijn legio, we zijn bijvoorbeeld nu ook bezig met het hoog geleidend maken van een kunststof ten behoeve van EMI-shielding (electromagnetic interference).   

 

http://www.carbonx.nl/

 

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »