KunststofenRubber.nl

EuPC komt met 3e editie recycling-enquête onder verwerkers

03 september 2019 om 17:00 uur - BRUSSEL

EuPC: derde enquête over de toelevering en het gebruik van kunststofrecyclaat door Europese kunststofverwerkers

Gebaseerd op de eerste twee enquêtes en gesteund de ondertekening door Circular Plastics Alliance Declaration, heeft de koepelorganisatie van kunststofverwerkers EuPC besloten tot een derde versie van de enquête over de inzet en het gebruik van kunststofrecyclaten in Europa.


De enquête wordt gehouden door de koepelorganisatie van kunststofverwerkers in Europa (EuPC) in samenwerking met Polymer Comply Europe (PCE).  De enquête is gelanceerd op 2 september en staat open tot 1 december op de PCE-website.

 

860 deelnemende bedrijven  

 

De eerste twee versies werden gehouden in resp. 2017 en 2018 en 860 deelnemers uit heel Europa hebben informatie verstrekt over hun gebruik van gerecyclede polymeren. Om meer inzichten te verkrijgen en de ontwikkelingen te kunnen evalueren, vraagt de derde editie opnieuw aan de kunststofverwerkers hun inzichten en ervaringen met het gebruik van gerecyclede polymeren te leveren.  De focus ligt vooral op toelevering van materiaal en op de prestaties van het materiaal en op welke barrières zij tegenkomen wanneer zij recyclaten toepassen in hun producten. "Het is voor onze industrie essentieel meer kennis van het gebruik van recyclaat te verkrijgen om de prestaties te kunnen identificeren en specificeren waarvan sprake is bij de verwerking van recyclaat en de problemen die zich voordoen in de toelevering  aan de Europese verwerkers.

Samen met het nieuwe MORE-platform, dat de hoeveelheden recyclaat die zijn verwerkt in nieuwe producten monitort, zal de derde editie van ons onderzoek ons helpen passende oplossingen te vinden voor de toekomst en laten we ons commitment voor een meer duurzame kunststofeconomie zien", vindt directeur Alexandre Dangis van de EuPC.

 

De enquête is toegankelijk voor alle Europese bedrijven die actief zijn in de verwerking van kunststoffen. De resultaten worden in het eerste kwart van 2020 verwacht. De rapporten van de eerste twee edities zijn  gratis beschikbaar op de PCE-website.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »