KunststofenRubber.nl

Primeur: inline vochtmeters voor het gebruik in een droogproces

09 september 2019 om 13:10 uur

Kotraco introduceert de Moisture Meter, een serie inline vochtigheidsmeters van het merk Moretto voor plaatsing in een droogsysteem. Met deze meetapparatuur wordt het (rest)vochtgehalte van technische polymeren naar keuze voor- en na het droogproces gemeten zodat de gebruiker een real time kwaliteitscontrole heeft. Deze vochtigheidsmeters maken een offline meting overbodig, zegt Kotraco.

De serie vochtigheidsmeters kent drie uitvoeringen, variërend van een basisuitvoering voor het meten en signaleren na het droogproces (onder de droogtrechter), tot een meetunit met geavanceerde en regulerende functionaliteiten voor het optimaliseren van het energieverbruik. De ‘Moisture Meter Guard' wordt geplaatst onder de droogtrechter. De meetunit controleert de restvochtigheid van het granulaat als het de droogtrechter verlaat.  
 

De geavanceerde uitvoering, de ‘Moisture Meter Manager' bestaat uit twee meetunits: een aan de ingang en een aan de uitloop van de droogtrechter. Voor alle vochtmeters geldt dat de kwaliteit van de producten is te borgen met een certificaat. De vochtigheidsmeters zijn voorzien van een touch screen en hebben Ethernet, USB en seriële RS48 verbindingen.

 

De Moretto Moisture Meters zijn, met uitzondering van de meest geavanceerde versie, toe te passen op alle merken granulaatdrogers.  Moretto wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Kotraco Plastic Machinery dat present zal zijn op Kunststoffen 2019 op 25 & 26 september in Veldhoven.

 

 

Focus op ...

Agenda

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2020, Utrecht

Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

15 september 2020, Geleen

3D Printing Materials Conference

3D Printing Materials Conference is a platform and information interface enabling an exchange of...

Meer agendapunten »