KunststofenRubber.nl

Record bij Arburg met 85 leerlingen en studenten

09 september 2019 om 14:30 uur - LOSSBURG

In totaal 85 nieuwe Azubi's, leerlingen en studenten van de Dualen Hochschule Baden-Württemberg (DHBW) zijn begonnen aan hun opleiding bij spuitgietmachinefabrikant Arburg. Zoveel in één jaar waren het er nog nooit, zegt de onderneming.


In de inmiddels zeventig jaar bestaande opleidingsgeschiedenis van Arburg hebben cumulatief achttienhonderd jonge mensen een opleiding gevolgd of studie afgerond op het hoofdkwartier in het Zuid-Duitse Lossburg. Directielid Renate Keinath, die bij Arburg gaat over personeelszaken, begroette de nieuwelingen. "Wij voelen ons verplicht jullie allemaal een uitstekende opleiding te geven want wij zetten in op vakmensen die onze onderneming met kennis van zaken vooruit brengen. Het aantal van Azubi's (Auszubildenden, oftewel leerlingen) en studenten van de technische universiteit geeft wel aan welk belang een gefundeerde opleiding voor ons heeft", aldus Keinath. Om het hoge opleidingsniveau vast te houden werk Arburg nauw samen met beroepsopleidingen en de duale universiteiten in het land.  Arburg is als eerste onderneming in de deelstaat Baden-Württemberg drievoudig gecertificeerd op kwaliteit.

 

19 beroepen

 

Het opleidingsspectrum van Arburg bevat momenteel negentien beroepen en studierichtingen. Dit jaar zullen 28 DHBW-studenten bedrijfskunde, machinebouw, mechatronica, informatica en  elektrotechniek hun praktijkstages bij Arburg voltooien. Voor het eerst zijn ook twee nieuwe BWL-studiegangen media- en communicatiewetenschap vertegenwoordigd en expeditie, transport en logistiek. Hier bovenop komen elf en 46 leerlingen die commerciële of technische beroepen willen, zoals mechatronica, werktuigbouw, elektronica en industriële automatising en productontwerp.

 

Voor 2020 zoekt Arburg nu al weer nieuwe geïnteresseerden.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

13 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechniek

Kennis maken met de verschillende rubbersoorten, hun eigenschappen. grondstoffen, verwerkingstechnieken...

20 januari 2020, Deventer

Inleiding Rubbertechnologie

22 januari 2020, Brussel

Future of Polyolefins Summit

Meer agendapunten »