KunststofenRubber.nl

Record bij Arburg met 85 leerlingen en studenten

09 september 2019 om 14:30 uur - LOSSBURG

In totaal 85 nieuwe Azubi's, leerlingen en studenten van de Dualen Hochschule Baden-Württemberg (DHBW) zijn begonnen aan hun opleiding bij spuitgietmachinefabrikant Arburg. Zoveel in één jaar waren het er nog nooit, zegt de onderneming.


In de inmiddels zeventig jaar bestaande opleidingsgeschiedenis van Arburg hebben cumulatief achttienhonderd jonge mensen een opleiding gevolgd of studie afgerond op het hoofdkwartier in het Zuid-Duitse Lossburg. Directielid Renate Keinath, die bij Arburg gaat over personeelszaken, begroette de nieuwelingen. "Wij voelen ons verplicht jullie allemaal een uitstekende opleiding te geven want wij zetten in op vakmensen die onze onderneming met kennis van zaken vooruit brengen. Het aantal van Azubi's (Auszubildenden, oftewel leerlingen) en studenten van de technische universiteit geeft wel aan welk belang een gefundeerde opleiding voor ons heeft", aldus Keinath. Om het hoge opleidingsniveau vast te houden werk Arburg nauw samen met beroepsopleidingen en de duale universiteiten in het land.  Arburg is als eerste onderneming in de deelstaat Baden-Württemberg drievoudig gecertificeerd op kwaliteit.

 

19 beroepen

 

Het opleidingsspectrum van Arburg bevat momenteel negentien beroepen en studierichtingen. Dit jaar zullen 28 DHBW-studenten bedrijfskunde, machinebouw, mechatronica, informatica en  elektrotechniek hun praktijkstages bij Arburg voltooien. Voor het eerst zijn ook twee nieuwe BWL-studiegangen media- en communicatiewetenschap vertegenwoordigd en expeditie, transport en logistiek. Hier bovenop komen elf en 46 leerlingen die commerciële of technische beroepen willen, zoals mechatronica, werktuigbouw, elektronica en industriële automatising en productontwerp.

 

Voor 2020 zoekt Arburg nu al weer nieuwe geïnteresseerden.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

16 oktober 2019, Messe Düsseldorf

K-2019 Düsseldorf

De grootste vakbeurs voor de wereld van kunststof en rubber. De beurs vindt eens per drie jaar plaats.

Meer agendapunten »