KunststofenRubber.nl

Beter bewaren van organen met polycarbonaat

10 september 2019 om 09:57 uur - LEVERKUSEN

Koude opslag onder bloedleegte is de traditionele methode voor het tijdelijk bewaren en vervoeren van organen bij transplantaties. Deze techniek heeft beperkingen die door een nieuw ontwikkeld systeem worden weggenomen. Voor het systeem wordt ook polycarbonaat ingezet.


Tot de beperkingen behoort onder meer de beperkte mogelijkheden voor een veilig transport, het potentiële gevaar van beschadiging zelfs binnen veilige tijdmarges en de onmogelijkheid om orgaanfuncties te testen. Om de manier waarop organen tijdens transport worden bewaard te verbeteren, heeft TransMedics het Organ Care System (OCS) ontwikkeld. Dit is een draagbaar systeem dat warm voedselrijk bloed naar het orgaan brengt waardoor het orgaan buiten het lichaam kan functioneren en zoveel mogelijk wordt geoptimaliseerd.

 

Hart, long, lever

TransMedics heeft drie versies, namelijk OCS Hart, OCS Long en OCS Lever. Ze hebben alle drie primaire componenten: een draagbare console met een draadloze monitor, een wegwerp-perfusieset en voedingsstoffenverrijkte oplossingen (vloeistoffen). De transparante sluiting van de perfusieset en de connectors beschermen het orgaan met polycarbonaat (Makrolon van Covestro). Deze polycarbonaten bieden de gewenste combinatie van transparantie en sterkte voor medische apparatuur, zegt TransMedics. Het gaat daarbij met name om vormstabiliteit, slagvastheid en  chemicaliënbestendigheid, geschikt voor sterilisatie en biocompatibel volgens ISO 10993-1.

 

Focus op ...

Agenda

4 mei 2021, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

1 juni 2021, Parijs, Frankrijk

JEC World 2021

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

8 juni 2021, 's-Hertogenbosch

Engineering Event Safety

Meer agendapunten »