KunststofenRubber.nl

Beter bewaren van organen met polycarbonaat

10 september 2019 om 09:57 uur - LEVERKUSEN

Koude opslag onder bloedleegte is de traditionele methode voor het tijdelijk bewaren en vervoeren van organen bij transplantaties. Deze techniek heeft beperkingen die door een nieuw ontwikkeld systeem worden weggenomen. Voor het systeem wordt ook polycarbonaat ingezet.


Tot de beperkingen behoort onder meer de beperkte mogelijkheden voor een veilig transport, het potentiële gevaar van beschadiging zelfs binnen veilige tijdmarges en de onmogelijkheid om orgaanfuncties te testen. Om de manier waarop organen tijdens transport worden bewaard te verbeteren, heeft TransMedics het Organ Care System (OCS) ontwikkeld. Dit is een draagbaar systeem dat warm voedselrijk bloed naar het orgaan brengt waardoor het orgaan buiten het lichaam kan functioneren en zoveel mogelijk wordt geoptimaliseerd.

 

Hart, long, lever

TransMedics heeft drie versies, namelijk OCS Hart, OCS Long en OCS Lever. Ze hebben alle drie primaire componenten: een draagbare console met een draadloze monitor, een wegwerp-perfusieset en voedingsstoffenverrijkte oplossingen (vloeistoffen). De transparante sluiting van de perfusieset en de connectors beschermen het orgaan met polycarbonaat (Makrolon van Covestro). Deze polycarbonaten bieden de gewenste combinatie van transparantie en sterkte voor medische apparatuur, zegt TransMedics. Het gaat daarbij met name om vormstabiliteit, slagvastheid en  chemicaliënbestendigheid, geschikt voor sterilisatie en biocompatibel volgens ISO 10993-1.

 

Focus op ...

Agenda

17 september 2019, Evenementenhal Hardenberg

TIV 2019

Technisch Industriële Vakbeurs voor eindbeslissers als eindgebruikers in de maakindustrie.

25 september 2019, Koningshof Veldhoven

Kunststoffen 2019

De jaarlijkse Nederlandse beurs voor de wereld van kunststof en rubber. Gratis toegang via www...

16 oktober 2019, Messe Düsseldorf

K-2019 Düsseldorf

De grootste vakbeurs voor de wereld van kunststof en rubber. De beurs vindt eens per drie jaar plaats.

Meer agendapunten »