KunststofenRubber.nl

Elf studenten aan de slag op Master Polymer Engineering

13 september 2019 om 15:30 uur - ZWOLLE

Matthijs Schuttert (master polymer engineering) won dit jaar de Rethink Award met de nieuw ontwikkelde folie. Links zijn baas Jolien Stevels, de manager Innovations and R&D bij foliefabrikant AFP in Apeldoorn.

Een groep van elf studenten is gestart met de Master Polymer Engineering om zich te ontwikkelen tot expert op het gebied van research naar de duurzame toepassing en productie van polymeren.


De studenten werken tijdens de masteropleiding aan de uitdagingen waar de kunststofindustrie voor staat. "Het studieprogramma is volledig afgestemd op de behoeften vanuit de industrie, heel praktijkgericht en bovendien uniek in Nederland", zegt opleidingsmanager Geert Heideman.
Het thema duurzaamheid staat centraal tijdens de opleiding.  Voormalig student Mathijs Schuttert, werkzaam bij foliefabrikant AFP in Apeldoorn,  won er begin dit jaar nog de Rethink Award mee.

Het thema duurzaamheid binnen de master gaf hem handvatten om verbeteringen aan te brengen voor een wikkelfolie. Het resultaat was een folie met een CO₂-footprint die negentig procent lager ligt dan die van 'gewone' wikkelfolie. "Dit is een sprekend voorbeeld van de impact die we graag met onze opleiding binnen de industrie willen maken", aldus Heideman. De industrie zoekt experts zoals Schuttert.  Men zoekt mensen die in staat zijn een ketenaanpak te realiseren in de circulaire economie en de Master Polymer Engineering voorziet daar in. Centraal in de opleiding staat het ontwikkelen, verwerken en toepassen van kunststoffen, hoogwaardig en duurzaam, plus de recycling en het hergebruik.

 

Meer informatie over de masteropleiding of de los te volgen modulen?

www.windesheim.nl/polymerengineering 
www.nhlstenden.com/hbo-opleidingen/polymer-engineering-master-deeltijd

 

Bezoek de Open Avond op 13 november

 

 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »