KunststofenRubber.nl

Covestro verkoopt afdeling voor polycarbonaatplaten aan Serafin

16 september 2019 om 16:25 uur - LEVERKUSEN / TIELT

Materiaalfabrikant Covestro heeft een overeenkomst getekend met de Groep Serafin voor de verkoop van de Europese bedrijfstak voor polycarbonaatplaten.


De afdeling voor polycarbonaatplaten omvat productie-eenheden in België en Italië, de centrale managementactiviteiten en de verkoopondersteuning in Europa die samen een omzet van 130 miljoen euro (2018) genereren. In België gaat het specifiek om Covestro NV, een expertisecentrum voor kunststofverwerking in Tielt. Het bedrijf heeft honderdzestig medewerkers en produceert via extrusie Makrolon  polycarbonaatplaten, polyesterplaten, opake platen en hoogwaardige blend-materialen.

 

Optimalisatieproces  

De beslissing tot verkoop werd genomen in het kader van Covestro's doorlopend portfolio-optimalisatieproces waar de desinvestering van de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten deel van uitmaakt. De verkoop van de Europese vestigingen is een vervolg van de eerdere beslissing tot verkoop van de vestigingen in respectievelijk Noord-Amerika en India in 2018 en conversie van de vestiging in Guangzhou (China) tot een productielocatie waar speciale folies worden vervaardigd.

Na een grondige evaluatie heeft Covestro besloten dat de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten niet langer past in de langetermijnstrategie van het segment polycarbonaten. In de toekomst zal Covestro zich binnen dit segment richten op meer gedifferentieerde toepassingen. De overeenkomst zal naar verwachting in het vierde kwartaal worden afgerond.

 

Hofleverancier blijven  

De in München gevestigde Serafin-Groep richt zijn investeringen op gerenommeerde kleine en middelgrote bedrijven in industriële sectoren. Op basis van zijn sterke marktpositie is Serafin van plan de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten uit te bouwen tot een middelgroot bedrijf met een grote flexibiliteit en een grote klantgerichtheid. De activiteiten, waarbij in totaal tweehonderdvijftig medewerkers zijn betrokken, zullen op alle locaties worden voortgezet. Covestro zal voorlopig de hoofdleverancier van de grondstoffen blijven.


Serafin

Serafin is een gediversifieerde industriële groep met een filosofie die is gebaseerd op meer dan honderdvijftig jaar ondernemingstraditie van zijn aandeelhouders. Serafin investeert in bedrijven met de bedoeling hun langetermijnontwikkeling te stimuleren, in het belang van al zijn stakeholders. De groep genereert een totale omzet van achthonderd miljoen euro en heeft meer dan vijfduizend werknemers in dienst.

 

http://www.covestro.com

http://www.serafin-gruppe.de

 

Focus op ...

Agenda

23 juni 2020

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

1 september 2020, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

Meer agendapunten »