KunststofenRubber.nl

Covestro verkoopt afdeling voor polycarbonaatplaten aan Serafin

16 september 2019 om 16:25 uur - LEVERKUSEN / TIELT

Materiaalfabrikant Covestro heeft een overeenkomst getekend met de Groep Serafin voor de verkoop van de Europese bedrijfstak voor polycarbonaatplaten.


De afdeling voor polycarbonaatplaten omvat productie-eenheden in België en Italië, de centrale managementactiviteiten en de verkoopondersteuning in Europa die samen een omzet van 130 miljoen euro (2018) genereren. In België gaat het specifiek om Covestro NV, een expertisecentrum voor kunststofverwerking in Tielt. Het bedrijf heeft honderdzestig medewerkers en produceert via extrusie Makrolon  polycarbonaatplaten, polyesterplaten, opake platen en hoogwaardige blend-materialen.

 

Optimalisatieproces  

De beslissing tot verkoop werd genomen in het kader van Covestro's doorlopend portfolio-optimalisatieproces waar de desinvestering van de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten deel van uitmaakt. De verkoop van de Europese vestigingen is een vervolg van de eerdere beslissing tot verkoop van de vestigingen in respectievelijk Noord-Amerika en India in 2018 en conversie van de vestiging in Guangzhou (China) tot een productielocatie waar speciale folies worden vervaardigd.

Na een grondige evaluatie heeft Covestro besloten dat de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten niet langer past in de langetermijnstrategie van het segment polycarbonaten. In de toekomst zal Covestro zich binnen dit segment richten op meer gedifferentieerde toepassingen. De overeenkomst zal naar verwachting in het vierde kwartaal worden afgerond.

 

Hofleverancier blijven  

De in München gevestigde Serafin-Groep richt zijn investeringen op gerenommeerde kleine en middelgrote bedrijven in industriële sectoren. Op basis van zijn sterke marktpositie is Serafin van plan de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten uit te bouwen tot een middelgroot bedrijf met een grote flexibiliteit en een grote klantgerichtheid. De activiteiten, waarbij in totaal tweehonderdvijftig medewerkers zijn betrokken, zullen op alle locaties worden voortgezet. Covestro zal voorlopig de hoofdleverancier van de grondstoffen blijven.


Serafin

Serafin is een gediversifieerde industriële groep met een filosofie die is gebaseerd op meer dan honderdvijftig jaar ondernemingstraditie van zijn aandeelhouders. Serafin investeert in bedrijven met de bedoeling hun langetermijnontwikkeling te stimuleren, in het belang van al zijn stakeholders. De groep genereert een totale omzet van achthonderd miljoen euro en heeft meer dan vijfduizend werknemers in dienst.

 

http://www.covestro.com

http://www.serafin-gruppe.de

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »