KunststofenRubber.nl

Total Corbion kan zijn PLA-productie wel drie keer verkopen

17 september 2019 om 11:37 uur - RAYONG

In het Thaise industriegebied Rayong ten zuiden van Bangkok heeft de officiële opening plaatsgevonden van de nieuwe bioplasticfabriek van Total Corbion. De joint venture produceert in de fabriek polylactide op basis van melkzuur.


Corbion heeft al een melkzuurfabriek in Thailand en als grondstof daarvoor gebruikt men suikerriet dat in Thailand ruim voorradig is. In Rayong maken Corbion en Total er polylactide (PLA) van: plastic op basis van melkzuur. PLA is recyclebaar en composteerbaar en omdat het niet van aardolie wordt gemaakt, brengt het geen opgeslagen CO₂ terug in de atmosfeer. Het hele project kostte 150 miljoen dollar. De joint venture produceert per jaar in Thailand 75 duizend ton PLA-granulaat. In vergelijking met de totale plasticproductie is de PLA-productie laag. De volledige markt van bioplastics is ongeveer één procent van de ruim 330 miljoen ton plastic die jaarlijks wordt geproduceerd op de wereld. 

 

Christian Bolck van Wageningen University and Research (WUR)  vindt PLA interessant maar niet geschikt om alle aardolie-plastics mee te vervangen, zoals elastisch plastic. Bovendien is PLA nog niet afbreekbaar in de zee.  Maar de belangstelling voor dit soort materiaal neemt toe en dat meer bedrijven willen overstappen naar PLA merkt Total Corbion al. Het produceert (sinds december) in beperkte mate en zegt al driehonderd klanten te hebben. Marketingdirecteur Francois de Bie van Total Corbion: "We zouden volgend jaar drie keer onze volledige capaciteit kunnen verkopen", zegt De Bie op de website van het Financieele Dagblad.  De joint venture verwacht voor het komende decennium tien tot vijftien procent afzetgroei per jaar. Daarvoor moet Corbion de eigen melkzuurfabriek in Thailand uitbreiden, eerst met dertig procent op de bestaande capaciteit in Thailand.  Voorts zoekt men naar een locatie voor een nieuwe melkzuurfabriek, ook in Nederland.  (bron: FD.nl)

 

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »