KunststofenRubber.nl

Pepsi wil 2,5 miljoen ton virgin plastic minder verbruiken

18 september 2019 om 10:34 uur

PepsiCo wil 35 procent besparen op zijn verbruik van virgin plastic. Sommige plastic verpakkingen worden vervangen door aluminium blikjes.

Frisdrankfabrikant PepsiCo wil in de periode tot 2025 de hoeveelheid virgin plastic in zijn verpakkingen terugdringen met 35 procent. Het gaat om een verlaging van het verbruik van virgin materiaal met tweeënhalf miljoen ton in die zes jaar.


Dit meldt PepsiCo die bovendien het merk Sodastream verder gaat uitbreiden. Sodastream maakt het voor consumenten mogelijk zelf gewoon kraanwater te veranderen in bruiswater. PepsiCo verwacht door deze techniek in die periode van zes jaar 67 miljoen plastic flessen minder te gebruiken.

 

'Betekenisvol'

 

Voor deze wijziging is 2018 het startpunt, met een verbruik van 2,2 miljoen ton nieuw plastic.  Directeur Simon Lowden van PepsiCo Global Foods spreekt van ‘betekenisvolle' stappen. "PepsiCo is al één van de grootste kopers van gerecycled plastic. Als er meer beschikbaar was, zouden we het kopen. Als we het op meer plaatsen konden gebruiken, zouden we dat doen."

 

Recyclen, composteren of afbreken

 

In 2025 wil het bedrijf alle verpakkingen recyclebaar, composteerbaar of biologisch afbreekbaar maken. Een kwart van het plastic dat PepsiCo gebruikt, moet recyclaat zijn. Bovendien wordt in de VS vanaf 2020 de verpakking vervangen. Bij sommige merken worden plastic flessen vervangen door aluminium blikjes. Ook moet de hoeveelheid plastic dat gerecycled wordt, verder omhoog.
In Europa werd de ambitie voor het toepassen van gerecycled materiaal al eerder (2017) opgeschroefd. Toen werd gesteld dat alle verpakkingen die in de Europese Unie worden verkocht, voor de helft uit gerecycled plastic moeten bestaan. Voor het sinaasappelsap van Tropicana is die doelstelling inmiddels verhoogd naar honderd procent recyclaat.

 

PepsiCo Nederland heeft in zijn portfolio bijvoorbeeld de merken 7UP, Alvalle, Caleb's Kola, Cheetos, Doritos, Duyvis, Gatorade, Lay's, Mountain Dew, Naked, Pepsi, Quaker, Snack a Jacks, Sunbreaks en Tropicana.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »