KunststofenRubber.nl

Picoplast nieuwe verkoper technische kunststoffen Lanxess

23 september 2019 om 15:41 uur - KEULEN / WIJNANDSRADE

Speciaalchemiegroep Lanxess is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met het Nederlandse bedrijf Picoplast voor de verkoop van polyamide en PBT in de Benelux.


De afdeling High Performance Materials (HPM) van Lanxess, één van de belangrijkste producenten van technische kunststoffen op basis van polyamide en PBT (polybutyleentereftalaat), heeft Picoplast als nieuwe distributeur aangesteld voor België, Nederland en Luxemburg om de aanwezigheid van Lanxess HPM in deze landen te versterken.

Picoplast is gespecialiseerd in hoogwaardige technische kunststoffen en verkoopt deze materialen met een eigen technische dienst. Het door eigenaar Biesheuvel geleide bedrijf is al drie decennia actief in de markt en is nabij Maastricht strategisch gelegen om de Benelux-landen te bedienen. Rudolf Weber, hoofd distributie voor Europa bij HPM: "Picoplast helpt ons de aanwezigheid van onze engineering plastics Durethan en Pocan verder uit te breiden in België, Nederland en Luxemburg." Directeur Hans Biesheuvel van Picoplast zegt vertrouwen te hebben in de samenwerking met Lanxess omdat ze samen willen groeien. "In de toekomst zullen we onze klanten uit diverse belangrijke industrieën een breder scala aan technische kunststofverbindingen kunnen aanbieden."

 

Lanxess is een leider op het gebied van specialty chemicals ofwel speciaalchemie. Het bedrijf had in 2018 een omzet van 7,2 miljard euro en telt momenteel 15,4 duizend medewerkers in 33 landen. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig in zestig productievestigingen. De kernactiviteit van LANXESS is de ontwikkeling, vervaardiging en de verkoop van chemische halffabricaten, additieven, chemische specialiteiten en kunststoffen.

 

Picoplast is opgericht in 1988 en is distributeur van technische kunststoffen. Picoplast biedt een breed scala aan materialen en speciale oplossingen voor een verscheidenheid aan toepassingen om aan de materiaalvereisten te voldoen. Picoplast is dichtbij Maastricht in Wijnandsrade heel strategisch gelegen in het midden van de Benelux.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

23 juni 2020

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

1 september 2020, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

Meer agendapunten »