KunststofenRubber.nl

Schrijf in voor bedrijfsbezoek spuitgieten van LP's

24 september 2019 om 12:45 uur - DEVENTER / VELDHOVEN

Initiatiefnemer en ontwikkelaar Harm Theunisse: "We hebben het nu uitgevonden."|

Acht bedrijven en Fontys Hogeschool hebben enkele jaren besteed aan het ontwikkelen van het perfecte materiaal en een nieuwe techniek voor de productie van langspeelplaten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een exclusief bezoek aan de productielocatie in Noord-Brabant.


Na jaren van ontwikkeling is er nu een nieuwe productiemethode en een nieuw materiaal voor spuitgieten van langspeelplaten. Ook de productie is operationeel. Belangstelling die allemaal eens te bekijken? Geef u op voor een exclusief bezoek (zie onderaan dit artikel) aan de productielocatie van Green Vinyl Record en ontvang uit de eerste hand achtergrondinformatie over de jarenlange zoektocht naar de juiste productiemethode en het perfecte materiaal. Meer over het onderwerp in het hier in pdf geplaatste artikel uit K&R van oktober 2018.  

 

 GREEN VINYL RECORDS - SYMCON.

 

Nieuwe kunststof en nieuwe productie

De langspeelplaat wint wereldwijd sterk aan populariteit en krijgt nu een tweede leven dankzij een nieuw ontwikkelde kunststof en een speciaal spuitgietproces. In het project Green Vinyl Records hebben acht bedrijven plus Fontys Hogeschool een nieuwe, meer milieuvriendelijke kunststof ontwikkeld ter vervanging van het gebruikelijke vinyl. "Na heel lang proberen hebben we het nu uitgevonden", zegt initiatiefnemer Harm Theunisse van Symcon in Veldhoven. De partners hebben samen het proces ontwikkeld om de plaat te kunnen spuitgieten in plaats van te persen zoals gebruikelijk was. Voor het eerst sinds het midden van de vorige eeuw is er nu een nieuwe productietechniek die volledig recht doet aan de specifieke eigenschappen van de vinyl langspeelplaat die zo worden gewaardeerd.

 

Als u belangstelling hebt de nieuwe Green Vinyl Records en de productie eens te bekijken op locatie stuur dan een (korte) e-mail naar redactie@kunststofenrubber.nl. Afhankelijk van de belangstelling wordt de datum voor het bezoek bepaald.

 

 

 

Focus op ...

Agenda

19 november 2019, Messe Frankfurt

FORMNEXT 2019

FormNext is een belangrijke internationale tentoonstelling en conferentie voor additive manufacturing en...

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

20 november 2019, Heverlee (BE)

Ontwerp en productie met lichtgewicht composietmaterialen

Hoe (her)ontwerp je producten in composieten uit vezelversterkte kunststof? Tijdens deze cursus gaat de...

Meer agendapunten »