KunststofenRubber.nl

Coolrec lanceert ‘beste HIPS-regranulaat' in de markt

25 september 2019 om 11:03 uur - VELDHOVEN

Coolrec introduceerde op Kunststoffen 2019 zijn nieuwe circulaire HIPS-regranulaat onder de naam Coolstar. Deze high impact polystyreenkorrel heeft een zuiverheid van tenminste 98 procent en is beschikbaar in drie kwaliteitsniveaus onder de namen Coolstar Circular, Coolstar Plus en Coolstar Master waarvan de laatste op specificatie van de klant kan worden gebracht.


Coolrec zamelt koelkasten in uit verschillende Europese landen om ze vervolgens op eigen locaties te ontmantelen en te versnipperen.  In dit verwerkingsproces komen de grondstoffen in verschillende fracties vrij en worden ze gescheiden in vooral metalen, koelmiddelen en plastics. Die plastics worden gesorteerd op polymeer met inzet van drijf-/zink- en elektrostatische technieken en worden aansluitend omgezet in regranulaat of in regranulaat met een klantspecifieke samenstelling. Directeur Dieter Avonds van Coolrec. "Ik ben trots op deze introductie en ook op de eerste interesse uit de markt. Nog voordat we deze introductie plaatsvond, was er al interesse van Salentijn. Die gaat er consumptiemunten van maken."

 

Kwaliteitsgarantie

 

Om de hoogwaardige kwaliteit van de nieuwe korrel te garanderen heeft Coolrec als WEEE-recycler in de verschillende verwerkingsprocessen kwaliteitsroutines geïmplementeerd. Zo wordt, om het hoogste gehalte aan polymeren te garanderen, de zuiverheid getest met een infraroodspectrometer.  Bovendien wordt het materiaal uitgebreid geanalyseerd om te voldoen aan de hoogste technische norm en wordt het regranulaat bemonsterd en getest volgens de ISO-norm. Hierna kan een analysecertificaat (CoA) worden opgesteld voor iedere lading afzonderlijk. "Je moet je steeds bewust zijn van de invoer- en uitvoermaterialen, dat is cruciaal in dit recyclingproces.", vervolgt Avonds. "We kunnen met Coolstar ook in maatwerk voorzien door zelfs op wens van de klant ons proces aan te passen aan de materialen voor een optimaal resultaat. Gezamenlijk zijn wij op deze manier in staat het maximale uit de gerecyclede plastics te halen."

 

Drie niveaus

 

De nieuwe pellet is inmiddels leverbaar in drie verschillende kwaliteitsniveaus.  Coolstar Circular is een honderd procent gerecycled witte pellet zonder additieven die direct te gebruiken is voor de meeste spuitgiettoepassingen. Coolstar Plus is hiermee vergelijkbaar maar heeft een extra stap gezet qua zuiverheid, waardoor het zeer geschikt is voor bijvoorbeeld 3D-printen of voor gedetailleerd spuitgietwerk en (sheet-)extrusietoepassingen. Ten slotte is er de Coolstar Master, een optimaal gerecyclede HIPS-samenstelling met een hoge slagvastigheid die op specificatie van de klant kan worden gebracht.

 

 

Coolrec is onderdeel van Renewi, een belangrijke Europese speler op het gebied van de verwerking van afgedankte elektrische apparaten en elektronicaproducten.  Locatie van Coolrec zijn verspreid over in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk produceert Coolrec secundaire grondstoffen zoals (non-ferro) metalen en kunststoffen die afkomstig zijn uit Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE). Het bedrijf werkt samen met industriële fabrikanten van consumentengoederen. Bovendien levert Coolrec hoogwaardige ict-componenten na ontmanteling en controle weer terug aan de markt.

 

www.coolrec.com

 

 

Focus op ...

Agenda

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2020, Utrecht

Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

15 september 2020, Geleen

3D Printing Materials Conference

3D Printing Materials Conference is a platform and information interface enabling an exchange of...

Meer agendapunten »