KunststofenRubber.nl

Drieduizend bezoekers op Kunststoffenbeurs 2019

30 september 2019 om 15:57 uur - EINDHOVEN

Mathilde Taveau van Coolrec hield als plastic engineer een presentatie over de gang van het materiaal van oude koelkasten dat wordt omgezet naar Coolstar, volgens Coolrec 'het beste HIPS-granulaat' op de markt

Op 25 en 26 september werd door Mikrocentrum de 21e editie van de Kunststoffenbeurs georganiseerd. Drieduizend bezoekers, veertig sprekers en 275 exposanten met 950 specialisten ontmoetten elkaar. Volgend jaar staat de beurs gepland op 23 en 24 september.


Dit meldt de beursorganisatie. Het aantal bezoekers week maar weinig af van dat van vorig jaar (3200), terwijl over enkele weken de grote internationale K-beurs wordt gehouden in Düsseldorf. De Kunststoffenbeurs in Veldhoven belichtte dit jaar opnieuw de actuele thema's circulaire economie, duurzaamheid, slimme grondstoffen, nieuwe materialen, kostprijsbesparing, innovatieve productiemethodes, productontwikkeling en business-kansenOrganisator Mikrocentrum werkte ook voor deze editie samen met de NRK, het Rethink Plastics programma, Plastics Europe en MVO Nederland om te laten zien welke waarde kunststof en rubber toevoegt aan samenleving en industrie. Theo Stijnen van Plastics Europe Nederland sprak over de opzet van Operation Clean Sweep, het initiatief om bedrijven te laten meehelpen om de vervuiling vanaf hun bedrijf en/of transportmiddelen te stoppen.

 

100 keer meet & match

Ook dit jaar werd in samenwerking met de KvK een Meet & Match georganiseerd. Tijdens deze B2B-matchmaking hebben honderd internationale deelnemers van de gelegenheid gebruikgemaakt nieuwe of potentiële partners persoonlijk te ontmoeten.

 

Kunststoffen 2020

Op 23 en 24 september staat de editie van 2020 gepland.

 

http://www.kunststoffenbeurs.nl/

 

 

Focus op ...

Agenda

19 november 2019, Messe Frankfurt

FORMNEXT 2019

FormNext is een belangrijke internationale tentoonstelling en conferentie voor additive manufacturing en...

19 november 2019, Evenementenhal Gorinchem

Vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs voor de recyclingindustrie www.recyclingvakbeurs.nl

20 november 2019, Heverlee (BE)

Ontwerp en productie met lichtgewicht composietmaterialen

Hoe (her)ontwerp je producten in composieten uit vezelversterkte kunststof? Tijdens deze cursus gaat de...

Meer agendapunten »