KunststofenRubber.nl

Ebusco lanceert lichtgewicht elektrische bus met carrosserie van composiet (video)

15 oktober 2019 om 09:14 uur

Ebusco heeft een nieuwe lichtgewicht elektrische bus gelanceerd: de Ebusco 3.0. De bus is de eerste elektrische bus met een carrosserie van composiet.


Het composiet zorgt ervoor dat de bus 33 procent lichter is dan zijn voorganger. Door het lage gewicht is de verwachting dat de Ebusco 3.0 tot 500 km op 1 batterijlading kan rijden. Daarnaast vermindert het volledig uit composiet bestaande frame de onderhoudskosten aanzienlijk en verlengt het de levenscyclus enorm.

Ebusco werkte bij de ontwikkeling van de carrosserie samen met specialisten van Fokker. De hierbij gebruikte technieken vertonen namelijk veel overeenkomsten met die van de productie van een vliegtuig. De bussen worden geassembleerd bij Ebusco in Deurne, dit wordt deels geautomatiseerd.

De Ebusco 3.0 zal vanaf medio 2020 in productie worden genomen op de huidige locatie in Deurne. Innovatiepartner Stadtwerke München zal met twee exemplaren gaan proefrijden, levering start waarschijnlijk in 2021. Ebusco's team heeft de 3.0 ontwikkeld om in grote aantallen te kunnen gaan produceren.

In de onderstaande video vertelt Ebusco meer over de productie van de nieuwe bus:
 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »