KunststofenRubber.nl

NPSP ontwikkelt Nabasco Biocomposiet met hoge brandveiligheidsklasse

21 oktober 2019 om 14:11 uur

Voor de bouw in het algemeen, maar speciaal voor de utiliteitsbouw heeft NPSP de Nabasco 8010 Fire ontwikkeld, een biobased en circulair materiaal met klasse B-s1, d0 conform de brandnorm voor de bouw NEN-EN 13501-1. Het materiaal is door onderzoeks- en adviesbureau Peutz in haar laboratorium getest en gecertificeerd.


NPSP heeft al geruime tijd haar materiaal Nabasco 8010, een biobased en circulair composiet materiaal op de markt. Dit materiaal is zeer geschikt voor toepassingen in de infra en bouw, bijvoorbeeld als geveldeel, tafel of verkeersbord. Om aan de groeiende vraag uit met name de utiliteitsbouw te voldoen heeft NPSP recent Nabasco 8010 Fire ontwikkeld en getest conform de brandnorm NEN-EN 13501-1. Het materiaal is gecertificeerd door een onafhankelijk test instituut in de klasse B-s1, d0.

Duurzaam biobased composiet uit lokale restmaterialen

Biocomposiet Nabasco 8010 is een biobased en circulair biocomposiet op basis van onthardingskalk uit drinkwater en riet uit Nederland en een biobased hars op basis van restmaterialen van de biobrandstofindustrie uit Frankrijk. Hiermee is het product niet alleen biobased en recyclebaar, maar grotendeels van lokale en regionale reststromen gemaakt.

Door het gebruik van lokale, biobased restmaterialen heeft het biocomposiet een zeer lage CO2-voetafdruk. Als de restmaterialen op de traditionele manier wordt behandeld worden broeikasgassen door rotting en verwerking in het milieu gebracht waarbij de nuttige materialen zoals vezels afgebroken worden. In de nieuwe keten worden de natuurlijke vezels gebruikt in een product. Hierdoor worden de broeikasgassen in het product vastgelegd (een CO2- sink). Bij einde levensduur kan het restmateriaal worden hergebruikt.

 

 

Focus op ...

Agenda

31 maart 2020, Utrecht

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux en vindt op 31 maart, 1...

7 april 2020, Emmen

[UITGESTELD] Sustainable plastics & materials expo 2020

On 7 and 8 April 2020 the North of the Netherlands will organise the first Chemport Sustainable Plastics...

16 april 2020, Brussel, België

[UITGESTELD] PET Monomer Recycling Forum

In 2019, Petcore Europe launched the PET Monomer Recycling Special Industry Group - with initial...

Meer agendapunten »