KunststofenRubber.nl

Berlin Packaging neemt Novio Packaging over

04 november 2019 om 15:30 uur

Berlin Packaging en Novio Packaging hebben vandaag aangekondigd dat ze een definitief akkoord hebben gesloten om Novio Packaging Group in Nederland over te laten nemen door Berlin Packaging.


Met deze strategische overname kan Berlin Packaging het Europese plastic aanbod versterken en de Noord-Europese voetafdruk uitbreiden. De Europese bedrijven van Berlin Packaging bestaan uit Bruni Glass, marktleider in gespecialiseerd glas, Bruni Erben, expert in sluitingen en vier andere overgenomen bedrijven in 2019. De toevoeging van Novio Packaging aan de huidige Europese bedrijven van Berlin Packaging vormt hiermee een leverancier in glas, plastic en metaalverpakkingen en -sluitingen.

Berlin Packaging is een wereldwijde leverancier die goed is voor 2,6 miljard dollar in harde verpakkingsproducten en -diensten voor klanten in verschillende branches. Novio Packaging is de dertiende overname sinds 2010 en de vijfde sinds 2019, en voegt strategische locaties toe in Noord- en Zuid-Europa. Deze snelle uitbreiding verbreedt het wereldwijde bereik van het bedrijf, inclusief ruim 1200 medewerkers, ruim 110 locaties in Noord-Amerika, en bedrijfsactiviteiten in negen Europese landen, China en Zuid-Afrika.

'De overname van Novio versterkt onze Europese positie definitief, en geeft ons de mogelijkheid grote en kleine klanten te helpen, inclusief multinationals, in alle marktsegmenten, om hun inkomen te laten groeien met onze verpakkingsproducten en diensten,' aldus Andrew Berlin, voorzitter en CEO van Berlin Packaging. 'De expertise van Novio Packaging in plastic en andere belangrijke branches zal onze activiteiten in Zuid-Europa aanzienlijk uitbreiden, wat zorgt voor profijt voor onze klanten en een superieure bedrijfsgroei.'

Alle medewerkers en locaties van Novio Packaging blijven behouden bij de overname. Financiële gegevens zijn niet bekend gemaakt.

 

Focus op ...

Agenda

31 maart 2020, Utrecht

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux en vindt op 31 maart, 1...

7 april 2020, Emmen

[UITGESTELD] Sustainable plastics & materials expo 2020

On 7 and 8 April 2020 the North of the Netherlands will organise the first Chemport Sustainable Plastics...

16 april 2020, Brussel, België

[UITGESTELD] PET Monomer Recycling Forum

In 2019, Petcore Europe launched the PET Monomer Recycling Special Industry Group - with initial...

Meer agendapunten »