KunststofenRubber.nl

Samenwerking Ineos en Viridor voor nieuwe Hybrid Plastics Range

28 november 2019 om 11:40 uur

Ineos en Viridor werken samnen aan een nieuwe Hybrid Plastics Range die in heel Europa beschikbaar zal zijn. (Foto: Ineos)

Ineos en Viridor hebben hun krachten gebundeld in een project dat een reeks hoogwaardige polymeren zal produceren met tot vijftig procent of meer gerecycled materiaal na gebruik. De samenwerking zal gebaseerd zijn op de wetenschappelijke expertise van beide bedrijven.


Ineos zal worden voorzien van gerecycled polymeer uit Viridor's nieuwe fabriek in het Avonmouth Resource Recovery Centre, nabij Bristol. De fabriek is de grootste multi-polymeer recycling- en opwerkingsfaciliteit in het Verenigd Koninkrijk. Hij wordt aangedreven door Viridor's energieterugwinningsinstallatie van 252 miljoen pond, die niet-recycleerbaar afval gebruikt om elektriciteit en warmte te produceren.

Rob Ingram, CEO van INEOS Olefins & Polymers: 'Plastic is een waardevolle hulpbron. Zozeer zelfs dat we de toenemende inzameling en recycling van plastic materialen na hun eerste gebruik willen stimuleren. Onze inzet om materiaal uit dit project te halen, helpt om investeringen in een nieuwe, ultramoderne recyclingfaciliteit te ondersteunen. Met behulp van ons polymeerexpertise zullen we een nieuwe reeks polymeren ontwikkelen om hoge niveaus van gerecyclede kunststoffen te verwerken. Deze nieuwe materialen zullen voldoen aan de groeiende vraag naar meer gerecycled materiaal zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties en kwaliteit van het product.'

Phil Piddington van Viridor zei dat Viridor's 2019 Recycling Index, die de houding van het publiek ten opzichte van recycling volgt, tot de conclusie kwam dat negen op de tien (89%) ondervraagden van mening zijn dat bestaand plastic moet worden gebruikt om nuttige hulpbronnen te creëren die opnieuw gebruikt kunnen worden. Piddington: 'Onze index toont ook aan dat toekomstige aankoopkeuzes beïnvloed zullen worden door verpakkingen van recycleerbaar materiaal, waarbij 76 procent zegt dat er verplichte lessen over recycling op scholen moeten komen.De boodschap van het publiek kan niet duidelijker zijn als het gaat om recycling en het terugbrengen van gerecycled materiaal in de economie.' 

 

Focus op ...

Agenda

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

18 september 2024, 's-Hertogenbosch

Kunststoffen 2024

De Kunststoffenbeurs is dé centrale plek waar de Benelux kunststof- en rubberketen actuele kennis deelt,...

3 oktober 2024, Den Bosch

AM for Production

Tijdens AM for Production ontmoet je AM machinebouwers, componentleveranciers, grondstofleveranciers,...

Meer agendapunten »