KunststofenRubber.nl

Polyplastic in handen van Amerikaanse Lippert Components

06 december 2019 om 09:07 uur

Polyplastic is onder andere actief in de caravanindustrie, waarvoor het bedrijf ramen levert. (Foto: Polyplastic)

Het Amerikaanse dochterbedrijf LCI Industries van Lippert Components neemt de Rotterdamse kunststofproducent Polyplastic over.


Polyplastic levert ramen en deuren aan de Europese caravanindustrie. Daarnaast produceert het bedrijf ook isolerende deuren voor supermarktkoelingen en vensters voor boten en paardentrailers. Polyplastic is de laatste jaren flink gegroeid en telt momenteel driehonderd medewerkers, waarvan er 275 werkzaam zijn in de fabriek in Rotterdam en 25 bij Delta Glass in Tholen. In Tholen worden gegoten acrylaat platen geproduceerd, die in Rotterdam worden bewerkt en vervormt tot vensters, deuren en meer. Lippert Components geeft aan dat Polyplastic in de twaalf maanden voorafgaand aan september 2019 een omzet had van ongeveer 55 miljoen euro, met een ebitda van ruim acht miljoen.

Polyplastic wil met de overname door Lippert Components haar positie in Europa versterken. Jan Peter Veeneman, eigenaar en CEO van Polyplastic, geeft aan dat hij na de afronding van de transactie aanblijft als CEO om het bedrijf te begeleiden naar een nieuwe toekomst. De transactie wordt naar verwachting afgerond in januari 2020, financiële details zijn niet bekend gemaakt.    

LCI Industries

LCI Industries maakte de afgelopen jaren een sterke en snelle groei door dankzij meerdere overnames, waaronder Sessa Klein, Taylor Made Group en Lewmar Marine. De groep heeft inmiddels zeventig productie- en distributiefaciliteiten. Met de overnames breidden de activiteiten uit naar het spoor en de scheepvaart. Nu Polyplastic deel uitmaakt van het portfolio van de groep kan het de positie in Europa verder versterken.
 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »