KunststofenRubber.nl

Armin van Buuren steunt WWF in strijd tegen plasticvervuiling

18 december 2019 om 09:59 uur

Dj Armin van Buuren gaat WWF steunen in hun #beatplastic campagne. (Foto:WWF/Sander Reneman)

Armin van Buuren en het World Wide Fund for Nature (WWF) gaan samen miljoenen mensen in beweging brengen om plasticvervuiling te stoppen. Als Global Oceans Ambassador zet Armin zich de komende jaren in voor de wereldwijde #BeatPlastic campagne.


Dat maakte WWF deze week bekend. Met #BeatPlastic willen de top-dj en de natuurorganisatie wereldwijd de miljoenen fans, volgers en medestanders van Armin inspireren en mobiliseren om plasticvervuiling te stoppen. De urgentie is groot want nu al komt elk jaar acht miljoen ton plastic per jaar in de oceanen terecht.

arminFoto: WWF/Sander Reneman

Van Buuren: 'Tussen het touren door heb ik op Bali een aantal projecten van WWF bezocht. Ik heb met eigen ogen gezien wat de gevolgen van plasticvervuiling zijn voor prachtige dieren als zeeschildpadden. Deze ervaring heeft mijn ogen geopend en ik zie hoe hard er hulp nodig is.Al jarenlang breng ik mensen samen door middel van mijn muziek. Zo probeer ik op mijn eigen manier om de wereld een stukje mooier te maken.'

'Naast dj en producer ben ik ook vader en ik wil mijn kinderen de wereld geven die ze verdienen: een wereld waar niet alleen zij van kunnen genieten, maar ook hún kinderen en de generaties daarna.

De inspirerende boodschap van natuurbescherming van WWF spreekt mij aan als vader, als mens en als publiek persoon, en ik ben trots te kunnen vertellen dat we onze krachten bundelen en ik mijzelf Global Oceans Ambassador mag noemen.'

Als WWF-ambassadeur gaat Armin zich op meerdere fronten inzetten. Hij vraagt onder andere zijn fans de WWF-petitie te tekenen waarmee wereldleiders worden opgeroepen om een bindend VN-verdrag te sluiten met concrete afspraken over het stoppen van plasticvervuiling. Ook gaat hij - om zelf het goede voorbeeld te geven - zijn eigen 'A State of Trance'-events zo veel mogelijk plasticsmart maken.


 

Focus op ...

Agenda

27 oktober 2020, Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

29 oktober 2020, 's-Hertogenbosch

Engineering Event Safety

10 november 2020, Stuttgart, Duitsland

Composites Europe 2020

Meer agendapunten »