KunststofenRubber.nl

Covestro rondt verkoop Europese bedrijfstak voor polycarbonaatplaten aan Serafin af

07 januari 2020 om 09:06 uur

Covestro heeft de verkoop van haar Europese bedrijfstak voor polycarbonaatplaten aan de in München gevestigde Groep Serafin met succes afgerond. De business genereerde in 2018 een totale omzet van 130 miljoen euro en omvat management- en verkoopfuncties in heel Europa en belangrijke productievestigingen in België & Italië.


In België gaat het specifiek om een expertisecentrum inzake kunststofverwerking gelegen langs de Wakkensesteenweg in Tielt. Het bedrijf stelt om en bij 160 medewerkers tewerk en produceert via extrusie hoogwaardige polycarbonaatplaten, polyesterplaten, opake platen en hoogwaardige blend-materialen.

 

Serafin zal de activiteiten, waarbij in totaal 250 medewerkers betrokken zijn, op alle locaties voortzetten. Bovendien zal Covestro voorlopig de hoofdleverancier van de grondstoffen blijven.

 

De verkoop van de Europese business voor polycarbonaatplaten maakt deel uit van Covestro's voortdurende inspanningen om zijn portfolio te optimaliseren en volgde na de eerdere verkoop van de vestigingen in respectievelijk Noord-Amerika en India en de conversie van de vestiging in Guangzhou (China) tot een productielocatie waar speciale folies worden vervaardigd. Met deze laatste transactie is de verkoop van Covestro's bedrijfstak voor polycarbonaatplaten nu dus volledig afgerond.

 

Nieuwe bedrijfsnaam ‘Exolon-Groep'

De voormalige business voor polycarbonaatplaten van Covestro zal voortaan opereren onder de nieuwe bedrijfsnaam ‘Exolon-Groep' (www.exolongroup.com). Binnen de Serafin-Groep zal de Exolon-Groep worden opgericht als een onafhankelijke, middelgrote onderneming. Met een eigen strategie, gebaseerd op de behoeften van haar klanten, zal de onderneming haar groeipotentieel in de toekomst ten volle kunnen benutten. Als onafhankelijk bedrijf zal de Exolon-Groep zich blijven richten op de productie en distributie van hoogwaardige massieve en meerwandige platen, die worden gebruikt in verschillende industrieën, zoals in de bouw- en verlichtingsindustrie en in toepassingen als onder meer machinebouw en mobiliteit.

 

Covestro en Serafin zijn overeengekomen de financiële details van de transactie niet bekend te maken.

 

Focus op ...

Agenda

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

15 september 2020, Utrecht

Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

15 september 2020, Geleen

3D Printing Materials Conference

3D Printing Materials Conference is a platform and information interface enabling an exchange of...

Meer agendapunten »