KunststofenRubber.nl

Subsidie voor productie thermoplastisch composiet

23 januari 2020 om 15:49 uur

Thermoplastisch composiet is supersterk, licht en recyclebaar materiaal, dat wordt gebruikt bij de productie van vliegtuigen en auto's. (Foto: Provincie Groningen)

In het project Luxovius ontwikkelen de bedrijven Boikon en GKN Fokker samen met NHL Stenden Hogeschool en het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum een geautomatiseerd productieproces voor thermoplastisch composiet.


Het project krijgt een subsidie van 3,5 miljoen euro van Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en de provincies Groningen en Drenthe. Naar verwachting levert het project 25 banen op.

Thermoplastisch composiet is supersterk, licht en recyclebaar materiaal, dat wordt gebruikt bij de productie van vliegtuigen en auto's. Luxovius richt zich in eerste instantie op de luchtvaart. De partijen in het project ontwikkelen samen een geautomatiseerd productieproces voor thermoplastisch composiet. Door een aantal stappen in het proces op een slimme manier samen te voegen, willen de partners in het project zorgen voor een kortere doorlooptijd, een lagere CO2-uitstoot en minder energieverbruik. Daarnaast stoten lichtere vliegtuigen minder kerosine en minder CO2 uit. Deze ontwikkelingen maken de productie van vliegtuigen en vliegen duurzamer.
 

Focus op ...

Agenda

27 februari 2020, Online

Webinar Sustainable Chemical PET & Polyester Recycling

Polymer Comply Europe (PCE) will be having its next Live Webinar on the Sustainable Chemical PET &...

3 maart 2020, Darmstadt, Duitsland

Forum Plastic Recyclates

The 2nd Forum Plastic Recyclates focuses on increasing the quality and improving materials for recyclates...

3 maart 2020, Parijs, Frankrijk

JEC World 2020

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

Meer agendapunten »