KunststofenRubber.nl

Verliezen order DAF nekslag voor 90-jarig Polytec Plastics

27 januari 2020 om 15:10 uur - Putte

Polytec Plastics is toeleverancier voor de automotive-industrie. (Foto: Polytec Group)

Het Brabantse kunststofbedrijf Polytec Plastics, ooit opgericht als Van Niftrik, moet na negentig jaar de deuren sluiten. Hiertoe besloot het Oostenrijkse moederbedrijf, nadat DAF, de grootste klant van het bedrijf, besloot geen vervolgorders meer te plaatsen. De sluiting treft 190 medewerkers.


Dat meldt BN De Stem. Polytec Plastics is toeleverancier van de automotive-industrie en maakt onderdelen voor onder andere BMW, Audi en Porsche. Daarnaast levert het onderdelen voor de vrachtwagens van DAF en Scania. Het bedrijf werd in 2014 overgenomen door de Polytec Group uit Oostenrijk . Destijds was het nog verliesgevend, na een reorganisatie werd er een kleine winst geboekt.

Over de jaren daalde het aantal kleinere klanten echter sterk en werd het bedrijf steeds afhankelijker van DAF. De vrachtwagenfabrikant genereerde ongeveer de helft van de omzet, maar heeft nu dus aangegeven geen vervolgorders meer te plaatsen. 

Sociaal plan

FNV-vakbondsbestuurder Nanny Nuijten geeft aan dat veel werknemers afwisten van het risico dat DAF zou wegvallen als opdrachtgever. 'Er werken ontzettend veel mensen uit de directe omgeving. Die wisten al wel langer van het risico dat DAF zich als opdrachtgever zou terugtrekken. Vorige week hoorden ze dat dit inderdaad gebeurt en dat de fabriek dicht moet', vertelt Nuijten aan BN De Stem.

Ze gaat in februari in gesprek met de lokale directie van Polytec Plastics over een sociaal plan. 'Wij zetten ons in voor een nette financiële schadevergoeding, plus het verder scholen van medewerkers zolang de fabriek nog draait om lopende orders af te werken. De grootste groep neemt in de zomer afscheid, de rest in fases. Eind 2020 is het dus echt klaar.'

Polytec Group kocht gelijktijdig met Polytec Plastics ook Voestalpine Plastics in Bergen op Zoom. Nuijten geeft aan dat zij geen gevaar lopen.
 

Focus op ...

Agenda

27 oktober 2020, Amsterdam

Plastics Recycling Show Europe

The event covers the supply chain from design for raw materials, design for recycling, collection,...

29 oktober 2020, 's-Hertogenbosch

Engineering Event Safety

10 november 2020, Frankfurt am Main, Duitsland

Formnext 2020

Formnext is the leading exhibition and conference dedicated to additive manufacturing and all of its...

Meer agendapunten »