KunststofenRubber.nl

Recell genomineerd voor Rabobank Innovation Challenge

05 februari 2020 om 12:27 uur - Leeuwarden

Recell is een composiet gemaakt van teruggewonnen toiletpapier (een tertiaire cellulosebron) gemengd met een verscheidenheid aan polymeren zoals gerecycled HDPE, bio-harsen, PLA of PHA. (Foto: Recell)

Verdeeld over drie verschillende categorieën heeft de jury van de Rabobank Innovation Challenge vijftien genomineerden bekend gemaakt. De winnaars worden bekend gemaakt op 24 maart tijdens de beurs Building Holland.


Eén van de genomineerden is KNN Cellulose met hun product Recell, in de categorie circulariteit. KNN Cellulose biedt duurzame oplossingen voor bedrijven om koolstofuitstoot te verminderen, waarmee zij bijdragen aan de circulaire economie. Voor de productie van Recell wordt gebruik gebaakt van de Cellvation technologie.

Recell is een composiet waarmee gevelbekleding, hekwerken en vlonders kunnen worden gemaakt. De composiet is gemaakt van teruggewonnen toiletpapier (een tertiaire cellulosebron) gemengd met een verscheidenheid aan polymeren zoals gerecycled HDPE, bio-harsen, PLA of PHA. Het biocomposiet is prijstechnisch concurrerend en heeft een lage milieu-impact.

Recell is geschikt voor de bouw, agro- en chemische industrie als additief, grondstof of eindproduct. Te denken valt aan bloempottel, maar ook aan de aanleg van wegen en fietspaden.

Bijeffecten

De Cellvation technologie heeft meerdere positieve bijeffecten. Zo wordt rioolwaterzuivering efficiënter en duurzamer. Ook wordt er minder rioolslib geproduceerd doordat het wc-papier wordt teruggewonnen. Hierdoor neemt de capaciteit toe, is het energieverbruik lager en nemen slibverwerkingskosten af.

In Nederland kan jaarlijks 180.000 ton wcpapier worden gerecycled. De fabriek van KNN Cellulose kan dagelijk zo'n 400 kg cellulose produceren. Per ton Recell wordt er 2 ton CO2 bespaard, een dagelijkse besparing van 800 kg CO2 dus.
 

Focus op ...

Agenda

7 april 2020, Emmen

[UITGESTELD] Sustainable plastics & materials expo 2020

On 7 and 8 April 2020 the North of the Netherlands will organise the first Chemport Sustainable Plastics...

16 april 2020, Brussel, België

[UITGESTELD] PET Monomer Recycling Forum

In 2019, Petcore Europe launched the PET Monomer Recycling Special Industry Group - with initial...

21 april 2020, Geleen

[UITGESTELD] 3D Printing Materials Conference

3D Printing Materials Conference is a platform and information interface enabling an exchange of...

Meer agendapunten »