KunststofenRubber.nl

Recell genomineerd voor Rabobank Innovation Challenge

05 februari 2020 om 12:27 uur - Leeuwarden

Recell is een composiet gemaakt van teruggewonnen toiletpapier (een tertiaire cellulosebron) gemengd met een verscheidenheid aan polymeren zoals gerecycled HDPE, bio-harsen, PLA of PHA. (Foto: Recell)

Verdeeld over drie verschillende categorieën heeft de jury van de Rabobank Innovation Challenge vijftien genomineerden bekend gemaakt. De winnaars worden bekend gemaakt op 24 maart tijdens de beurs Building Holland.


Eén van de genomineerden is KNN Cellulose met hun product Recell, in de categorie circulariteit. KNN Cellulose biedt duurzame oplossingen voor bedrijven om koolstofuitstoot te verminderen, waarmee zij bijdragen aan de circulaire economie. Voor de productie van Recell wordt gebruik gebaakt van de Cellvation technologie.

Recell is een composiet waarmee gevelbekleding, hekwerken en vlonders kunnen worden gemaakt. De composiet is gemaakt van teruggewonnen toiletpapier (een tertiaire cellulosebron) gemengd met een verscheidenheid aan polymeren zoals gerecycled HDPE, bio-harsen, PLA of PHA. Het biocomposiet is prijstechnisch concurrerend en heeft een lage milieu-impact.

Recell is geschikt voor de bouw, agro- en chemische industrie als additief, grondstof of eindproduct. Te denken valt aan bloempottel, maar ook aan de aanleg van wegen en fietspaden.

Bijeffecten

De Cellvation technologie heeft meerdere positieve bijeffecten. Zo wordt rioolwaterzuivering efficiënter en duurzamer. Ook wordt er minder rioolslib geproduceerd doordat het wc-papier wordt teruggewonnen. Hierdoor neemt de capaciteit toe, is het energieverbruik lager en nemen slibverwerkingskosten af.

In Nederland kan jaarlijks 180.000 ton wcpapier worden gerecycled. De fabriek van KNN Cellulose kan dagelijk zo'n 400 kg cellulose produceren. Per ton Recell wordt er 2 ton CO2 bespaard, een dagelijkse besparing van 800 kg CO2 dus.
 

Focus op ...

Agenda

27 februari 2020, Online

Webinar Sustainable Chemical PET & Polyester Recycling

Polymer Comply Europe (PCE) will be having its next Live Webinar on the Sustainable Chemical PET &...

3 maart 2020, Darmstadt, Duitsland

Forum Plastic Recyclates

The 2nd Forum Plastic Recyclates focuses on increasing the quality and improving materials for recyclates...

3 maart 2020, Parijs, Frankrijk

JEC World 2020

Composites solutions and innovations for all markets. Meet with decision-makers from the whole value...

Meer agendapunten »