KunststofenRubber.nl

Nederlandse composietensector met Nederland Paviljoen op JEC World 2020 in Parijs

24 februari 2020 om 15:03 uur

De Nederlandse composietensector zal zich van 3 tot en met 5 maart presenteren op de JEC World 2020, de grootste composietbeurs ter wereld, in Parijs. Op het Nederland Paviljoen wordt de Nederlandse composietensector uitvoerig voor het voetlicht gebracht. Het paviljoen met 16 bedrijven en kennisinstellingen is de showcase voor wat de composietensector in Nederland internationaal te bieden heeft.


Nederland is toonaangevend in innovatie en circulariteit in de hele waardeketen van composieten. Zowel op het gebied van composieten als het innovatieve karakter van het Nederlandse ecosysteem. Naast het Nederland Paviljoen zijn er tijdens de JEC 2020 ook vele andere Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die zichzelf rechtstreeks presenteren.

Ontwikkelingen op het gebied van materiaalkunde en chemie hebben tal van nieuwe technologieën en toepassingen mogelijk gemaakt, waaronder composieten. Nederland heeft een zeer sterke positie op het gebied van geavanceerde materialen en is goed op weg om wereldleider te worden als technologisch leverancier van rationeel materiaalontwerp voor materialen met een hoge toegevoegde waarde en schone energie, zoals composieten.

Nederland is Country on Stage op JEC WORLD 2020

Op woensdag 4 maart is er een speciaal programma als onderdeel van het ‘Country on Stage'. In dat programma van 1,5 uur zal de eerste release plaatsvinden van het boek Designing Lightness: Structures for Saving Energy. Dit boek beschrijft de evolutie van composietmaterialen in de afgelopen 25 jaar. Na de JEC zal Adriaan Beukers het boek Designing Lightness: Structures for Saving Energy ook bij het brede publiek presenteren en lezingen geven op diverse locaties in Nederland.

Daarnaast worden specifieke toepassingen en toegepaste composiettechnologie van de toekomst besproken. Technologieën die bijdragen aan oplossingen voor de energietransitie en de zoektocht naar duurzame oplossingen, worden geïllustreerd met businesscases die de CO2-uitstoot verminderen. Het missie gedreven innovatiebeleid van de Nederlandse overheid is een belangrijke drijfveer, zoals drie showcases van innovaties en circulariteit in infrastructuur, automotive en windenergie zullen laten zien.
 

Focus op ...

Agenda

7 april 2020, Emmen

[UITGESTELD] Sustainable plastics & materials expo 2020

On 7 and 8 April 2020 the North of the Netherlands will organise the first Chemport Sustainable Plastics...

16 april 2020, Brussel, België

[UITGESTELD] PET Monomer Recycling Forum

In 2019, Petcore Europe launched the PET Monomer Recycling Special Industry Group - with initial...

21 april 2020, Geleen

[UITGESTELD] 3D Printing Materials Conference

3D Printing Materials Conference is a platform and information interface enabling an exchange of...

Meer agendapunten »