KunststofenRubber.nl

Audi verwerkt ruim 100 PET-flessen in interieur nieuwe A3

25 februari 2020 om 15:35 uur

In de nieuwe A3 die Audi op de markt brengt, gaat de autofabrikant meer dan honderd PET-flessen verwerken in het interieur. Tot 89 procent van de gebruikte stoffen bestaat uit PET-flessen.


Zo worden er enkel in de stoelbekleding al 45 plastic flessen verwerkt. Door de innovatieve manier waarop ze worden geproduceerd, hebben ze dezelfde kwaliteit, look en feel als conventionele stoffen. Om van PET-flessen een hoogwaardig textiel te maken, worden ze eerst vermalen tot granulaat en vervolgens op innovatieve wijze omgezet in sterke draden waarmee de bekleding kan worden geweven.

Gemiddeld hergebruikt Audi 45 grote PET-flessen voor de stoelbekleding en tot wel 62 flessen voor het tapijt van de nieuwe A3. Ook andere interieurdelen, zoals isolatiemateriaal, worden steeds vaker gemaakt van duurzame materialen. De komende jaren gaat Audi het gebruik van gerecyclede materialen fors verhogen. Momenteel kan stoelbekleding nog niet volledig worden gemaakt van gerecycled materiaal, maar Audi verwacht dat dit op termijn wel mogelijk gaat worden. De nieuwe A3 wordt verkrijgbaar met drie verschillende stoelbekledingen die voor bijna negentig procent bestaan uit hergebruikt materiaal.

Via deze link is een video van Audi te zien met uitleg over het proces (in het Duits).
 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »