KunststofenRubber.nl

Coronacrisis kan ook werk opleveren

23 maart 2020 om 09:58 uur

Sommige productiebedrijven moeten het werk noodgedwongen stilleggen en werknemers naar huis sturen, maar er zijn ook bedrijven die dankzij de coronacrisis het juist extra druk hebben gekregen. Een van die bedrijven is Vos Kunststoffen.


Het bedrijf uit Veen verkoopt beschermkappen van plexiglas bestemd voor kassa's loketten of balies. Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft Vos Kunststoffen de vraag naar het product flink zien stijgen. Het bedrijf levert maatwerk, waarbij de plaat (plexiglas of polycarbonaat) een supermarktmedewerker vanaf drie kanten beschermd. In Veen zijn inmiddels al meerdere platen geplaatst in de plaatselijke supermarkten.

'De orders komen vanuit alle hoeken van ons land binnen en zelfs vanuit België. Om aan al deze vraag te kunnen voldoen, hebben we zelfs een wagen naar de leverancier gestuurd om vier pallets op te halen, met daarin vier ton aan platen die goed zijn voor 900 schermen. Gezien het aantal bestellingen, zullen we nog vaker moeten uitrijden. Alles voor de bescherming van de Nederlandse bevolking', aldus Vos Kunststoffen.

Aan het Brabants Dagblad vertelde Arnaud Vos de komend drie tot vier weken al volgeboekt te zijn, met de verwachting dat dit de komende twee maanden zo doorgaat. Tot nu toe zijn de orders nog goed te verwerken, er is genoeg voorraad. Wanneer een order van 1500 platen voor Lidl België doorgaat zal het echter nachtwerk worden.
 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »