KunststofenRubber.nl

Exolon Group schaalt productie op om te voldoen aan de groeiende vraag

06 april 2020 om 18:04 uur

De Exolon Group, gevestigd in Duitsland, met productie sites in België en Italië, verhoogt momenteel haar productie van transparante polyesterplaten van het merk Vivak. Met deze kunststof producten helpt het bedrijf uit de Serafin groep de verspreiding van het coronavirus te vertragen.


'Er is een toenemende vraag naar transparante platen die worden gebruikt voor medische bescherming, zoals gelaatsschermen en scheidingswanden voor de receptie in ziekenhuizen of bij kassa's van supermarkten. Dit heeft ertoe geleid dat we onze productie overeenkomstig hebben aangepast', legt Jens Becker uit, algemeen directeur van de Exolon Group.

Becker vervolgt: 'Vanwege de toenemende vraag naar onze materialen moesten we reageren en onze productieplanning optimaliseren. We zijn er trots op dat onze producten in deze moeilijke tijd een bijdrage leveren aan het beter beschermen van medewerkers in relevante beroepen.'

De groep heeft in totaal meer dan 250 medewerkers. 176 medewerkers werken op de productie site in Tielt, België. 83 werknemers werken in Italië op de productie site in Nera Montoro, ten noorden van Rome. Transparante, licht doorlatende en opaak ingekleurde massieve platen worden geproduceerd in België en dubbelwandige platen in Italië. Deze kunnen ook als scheidingswanden op ziekenhuisafdelingen gebruikt worden. Op beide productielocaties blijven de lijnen draaien, maar met kleinere teams. De Exolon Group is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en laat, met een weliswaar verminderde aanwezigheid van het productiepersoneel, toch zoveel mogelijk productielijnen draaien. Becker: 'De situatie is een grote uitdaging voor alle betrokkenen. We danken dan ook alle medewerkers die dagelijks in onze productiefaciliteiten werken zodat we onze producten kunnen blijven produceren.'

Talrijke hygiënemaatregelen

Het bedrijf heeft de hygiënemaatregelen in de fabrieken aanzienlijk verhoogd; de machinebesturingen worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd en op alle belangrijke punten in de gebouwen wordt desinfectiemiddel voorzien. Bovendien wordt van alle werknemers dagelijks de temperatuur gemeten.

De Exolon Group is gespecialiseerd in de productie van massieve en dubbelwandige platen van hoogwaardige thermoplastische materialen en opereert sinds 2020 onder deze nieuwe naam. Eerder exploiteerde de beursgenoteerde Covestro AG de Europese plaatactiviteiten en verkocht deze in het begin van het jaar aan de Serafin ondernemingsgroep.

 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »