KunststofenRubber.nl

Sterke afname productie rubber- en kunststofindustrie

12 mei 2020 om 09:32 uur

De productie van de rubber- en kunststofindustrie lag in maart 10,5 procent lager dan het voorgaande jaar. (Foto: CBS)

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in maart 2,5 procent lager dan in maart 2019. In de voorgaande maand kromp de productie met 1,3 procent. De productie van de rubber- en kunststofindustrie lag in maart 10,5 procent lager dan het voorgaande jaar.


Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Van de acht grootste bedrijfsklassen binnen de industrie groeide de productie van de machine-industrie het sterkst. In de meeste bedrijfsklassen van de industrie lag de productie echter lager jaar op jaar. De productie van de transportmiddelenindustrie kromp het hardst. Een aantal bedrijven in deze branche hebben 19 maart hun fabrieken volledig gesloten.

De productie van de rubber- en kunststofindustrie daalde met 10,5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat is de grootste daling in lange tijd, de voorgaande maanden was er sprake van dalingen van respectievelijk 7,5, 4,4 en 2,1 procent. De omzet lag voor maart 2020 zes procent lager dan in het voorgaande jaar. Voor het eerste kwartaal van 2020 geldt een daling van 7,6 procent van de productie en een daling van 5,2 procent voor de omzet, ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019.
 

Focus op ...

Agenda

23 juni 2020

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

1 september 2020, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

Meer agendapunten »