KunststofenRubber.nl

Kunststofrecycleerders stoppen productie

19 mei 2020 om 10:43 uur

De Europese kunststoffenrecyclingindustrie stopt de productie vanwege de huidige marktontwikkelingen als gevolg van de coronacrisis. De grootste problemen zijn het gebrek aan vraag als gevolg van de sluiting van verwerkingsfabrieken en de record-lage prijzen van nieuwe kunststoffen en de verminderde activiteit wereldwijd.


Ton Emans, voorzitter van PRE , verklaarde: 'Als de situatie blijft bestaan en er geen maatregelen worden genomen om de sector te helpen, zal de recycling van kunststoffen niet langer winstgevend zijn, waardoor het bereiken van de EU-recyclingdoelstellingen wordt belemmerd en de overgang naar circulaire kunststoffen in gevaar komt.' In een dergelijk geval zal er voor recycleerbaar kunststofafval geen ander alternatief zijn dan te worden gestort of te worden verbrand.

Schade aan de recyclingmarkt zou niet alleen ernstige gevolgen hebben voor het milieu, maar ook verreikende sociaaleconomische gevolgen hebben als gevolg van de uitgebreide werkgelegenheid in de waardeketen van het afvalbeheer.

De kunststofrecyclingindustrie roept de Europese Unie en de lidstaten op om recycling op te nemen als een van de sectoren die door hun herstelplannen worden gesteund en om de maatregelen in het kader van de circulaire economie ten uitvoer te blijven leggen.

Het veiligstellen van de positieve ontwikkelingen op deze markt is essentieel om het gebruik van nieuwe kunststoffen in Europa terug te dringen en dus om het voortbestaan van de markt voor secundaire grondstoffen en verdere investeringen in de sector te waarborgen.

 

 

Focus op ...

Agenda

23 juni 2020

[UITGESTELD] Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

1 september 2020, Rheda-Wiedenbrueck, Duitsland

KUTENO - Kunststofftechnik Nord

Experts from a wide range of industries meet at KUTENO to get comprehensive information on machines,...

1 september 2020, Utrecht

Technishow/ESEF Maakindustrie 2020

Traditiegetrouw wordt TechniShow gelijktijdig met ESEF Maakindustrie georganiseerd. ESEF Maakindustrie is...

Meer agendapunten »