KunststofenRubber.nl

Dienblad fastfoodketens van oceaanplastic én bestand tegen ziektekiemen

25 mei 2020 om 15:57 uur

Het Noorse bedrijf ZincIn AS heeft een nieuw dienblad voor fastfoodketens op de markt gebracht, dat is gemaakt van plastic afval uit de oceaan. Daarnaast zou het dienblad ook nog eens bestand zijn tegen ziektekiemen.


ZincIn AS ontwierp een dienblad gemaakt van achtergebleven materialen van de visindustrie in de oceaan, zoals touwen en kooien. Bij het ontwerp van de dienbladen is een technologie toegepast die is geïntegreerd in het plastic en het hechten en verspreiden van ziektekiemen tegen zou gaan. Volgens ZinIn AS is een lichaamseigen spoorelement toegepas, wat normaalgesproken voorkomt in het immuunsysteem van het lichaam en deze verdedigt tegen bacteriën en virussen. Tests zouden aantonen dat er 99,9 procent minder ziektekiemen voorkomen op de nieuwe dienbladen dan bij de gebruikelijke varianten.

Kjetil Christoffersen, oprichter van ZincIn is altijd op zoek naar innovaties. 'Het werken met de Parx Materials antimicrobiële technologie heeft geleid tot een geheel nieuw een scala aan mogelijkheden die ons leven voordelen kan bieden.' De eerste klant heeft meteen al meer dan 10.000 van de dienbladen afgenomen, die binnenkort te vinden zullen zijn in fastfood restaurants.
 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »