KunststofenRubber.nl

Coronapreventie met kunststof hygiëneschermen

03 juni 2020 om 11:52 uur

Buitink Technology uit Duiven, dat zich toegelegd heeft op het ontwikkelen van lichtgewicht kunststofconstructies, heeft een speciale reeks kunststof veiligheidsschermen ontwikkeld voor coronapreventie in bedrijven.


De serie bestaat uit hangschermen en staande scheidingswanden, die bescherming bieden in omgevingen waar mensen relatief dicht bij elkaar werken. De schermen zijn een snelle en kosteneffectieve oplossing voor plaatsen met wachtrijen, balies, kantooromgevingen, kapperszaken en sportscholen. De afscheidingen zijn gemaakt van zeer dun transparant ETFE-folie, dat eenvoudig schoongemaakt en gedesinfecteerd kan worden. De folie is zeer goed geluiddoorlatend, waardoor de communicatie in de werkomgeving niet negatief beïnvloed wordt. Een groot voordeel van ETFE-folie is bovendien dat ze brandveilig is.

Met de hygiëneschermen van Buitink Technology kunnen werkomgevingen en ruimtes snel en kosteneffectief zo ingericht worden, dat ze bescherming bieden tegen de overdracht van corona. Buitink levert twee typen hygi?neschermen: hangende schermen en staande schermen. Bij de hangschermen is de folie met behulp van veren tussen twee aluminium profielen gespannen, waardoor het scherm altijd strak hangt. De schermen worden met behulp van S-haken en een eenvoudig instelbaar staaldraadsysteem opgehangen. Een scherm van een meter breed weegt slechts een paar kilo en kan dus aan vrijwel alle constructies bevestigd worden. De hangende schermen zijn leverbaar in alle mogelijke afmetingen.

 

De staande schermen bestaan uit een aluminium frame dat op pootjes staat. De folie wordt in het frame gespannen met een systeem met RVS-veren. Daardoor staat de folie altijd strak; zelfs als er tegenaan gestoten wordt. Ook deze schermen zijn leverbaar in alle gewenste maten.

ETFE-folie

'Wij zagen dat er voor het coronaveilig maken van omgevingen allerlei oplossingen op de markt gebracht werden, waarin gebruik gemaakt werd van allerlei kunststof plaatmateriaal en pvc. Die zijn volgens ons in veel situaties ongeschikt', licht Rienk de Vries, directeur van Buitink Technology, toe. 'Wij werken veel met ETFE-folie, dat grote voordelen biedt. ETFE-folie is geurloos, zeer dun, flexibel, geluiddoorlatend en helemaal doorzichtig, waardoor ze nauwelijks invloed heeft op de werkzaamheden en activiteiten in de ruimte. De ETFE-schermen zijn zelfs geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. Het materiaal is bestand tegen vrijwel alle chemicaliën en kan dus met alle gangbare reinigings- en ontsmettingsmiddelen gereinigd worden.' 

 

Focus op ...

Agenda

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

12 juni 2024

European Wind Blade Recycling Summit 2024

The summit will highlight the pivotal updates on the European outlook for wind blades while also...

Meer agendapunten »