KunststofenRubber.nl

Lankhorst en W&H Sports vormen joint venture GreenMatter

08 juni 2020 om 12:32 uur

Lankhorst Engineered Products - producent van gerecyclede kunststof- en kunstgrasproducten en W&H Sports - leverancier van sport-, inrichtings- en prestatiematerialen - hebben samen de joint venture GreenMatter opgericht. Hiermee spelen zij in op de toenemende vraag naar gerecyclede producten en combineren zij hun kennis, vaardigheden en investeringen in innovatie.


Als gevolg van deze samenwerking zijn er nu meer mogelijkheden om op te schalen en zich te richten op gerecyclede kunstgrasproducten buiten de sport, naast circulaire oplossingen voor de sport. Hierbij kan gedacht worden aan oplossingen voor de civiele techniek. Het is een mijlpaal in het bestaan van beide bedrijven om op deze manier een verschil te kunnen maken in de circulaire economie.

GreenMatter

Met GreenMatter worden klanten ondersteund in een 100% cirkelvormige oplossing voor de verwerking van versleten kunstgrasmatten. De producten worden gemaakt van gerecyclede kunstgrasvezels en zijn UV-bestendig. De verwachte levensduur is minimaal vijftig jaar en na afloop van de levensduur kunnen de producten volledig worden gerecycled. Het  leveringsprogramma van slag- en kantplanken, picknickpakketten, parkbanken, bloembakken, taluds en terras- en terrasplanken biedt voldoende mogelijkheden om elke kilo kunstgrasvezels op of rond de sportfaciliteit op een gerecyclede manier te retourneren. Veel producten voor binnen- en buitensporten zullen in de nabije toekomst aan deze lijst worden toegevoegd.

 

Sjouke Tjalsma, Lankhorst Engineered Products: 'Lankhorst werkt al sinds eind jaren zeventig met gerecyclede kunststof. We hebben nu duizenden tonnen kunststof gerecycled en er producten van gemaakt die nog vele jaren kunnen worden gebruikt. Samen met W&H Sports gaan we nu een stap verder met GreenMatter door echte cirkelvormige oplossingen te bieden voor het verwerken van versleten kunstgrasvelden en deze terug te sturen naar klanten in de vorm van duurzame producten. Lankhorst werkt al jaren succesvol samen met W&H Sports, hun manier van zakendoen past goed bij Lankhorst. We delen dezelfde kernwaarden.'

 

 

Focus op ...

Agenda

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

22 april 2024, Universiteit Twente

Extrusiecursus

De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting...

25 april 2024, Brussel

Belgische Plastics Dag

Door essenscia PolyMatters and Agoria

Meer agendapunten »