KunststofenRubber.nl

FiberCore Europe haalt voordeel uit WBSO-regeling

11 juni 2020 om 16:11 uur

Ruim 20.000 Nederlandse bedrijven - waarvan 97% mkb - haalden afgelopen jaar een voordeel van totaal 1,2 miljard euro uit de innovatie- en onderzoeksregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Via deze regeling kunnen ondernemers meer onderzoek doen naar nieuwe innovaties en ideeën sneller ontwikkelen tot succesvolle producten en diensten. Een van die bedrijven is FiberCore Europe.


Dat blijkt uit de jaarrapportage 2019 die staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) publiceerde. Via de WBSO kunnen bedrijven een deel van de loonkosten en andere uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling verlagen. In 2019 kende de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de WBSO namens het ministerie van EZK uitvoert, ruim 120.000 R&D-projecten toe. De regeling ondersteunde daarmee zo'n 85.000 hoogwaardige arbeidsplaatsen. Het overgrote deel (96%) van de projecten bestaat uit ontwikkelingstrajecten voor een nieuw product, productieproces of software. De overige projecten betreffen technisch-wetenschappelijk onderzoek.

Bruggen van kunststof

Een van de bedrijven die succesvol gebruik maakt van de WBSO-regeling is FiberCore Europe. Het bedrijf maakt composiet: kunststof versterkt met vezels. Dit materiaal is lichter dan beton en sterker dan staal. Door het aanbrengen van een nieuw dragend dek van composiet heeft FiberCore inmiddels de levensduur van zo'n duizend bruggen verlengd. Met steun van de WBSO doet het bedrijf nu onderzoek naar het automatiseren van de productie en de toepassing van gerecyclede en biobased materialen in bruggen.
 

Focus op ...

Agenda

10 april 2024, Amsterdam

European Thermoforming Conference 2024

The European Thermoforming Conference is run specifically for the thermoforming industry and is organised...

11 april 2024, Ede

Eriks Experience Day

De Eriks Experience Day in Ede gaat over aandrijftechniek en kunststoffen. Samen met A-merk fabrikanten...

15 april 2024, Düsseldorf

Tube

Trade fair for the tube industry

Meer agendapunten »