KunststofenRubber.nl

Zink effectief tegen virussen op plastic oppervlakten (video)

16 juni 2020 om 11:09 uur

Parx Materials heeft een technologie ontwikkeld om polymeren resistent te maken tegen bacteriën, schimmels en bio film. Om dit te bewerkstelligen wordt gebruik gemaakt van een essentieel spoorelement.


De technologie is afgeleid van de natuur en geïnspireerd door de wijze waarop de huid ons beschermd tegen ziektekiemen en virussen. Het spoorelement Zink is van essentieel belang voor het functioneren van ons immuunsysteem. Door dit element te integreren in polymeren, is Parx Materials in staat om bacteriën te reduceren met (meer dan) 99,9 procent.

Virussen vermenigvuldigen of verspreiden zich niet op normale oppervlakten, maar het is bekend dat virussen 2 tot 3 dagen kunnen overleven op plastic oppervlakten. Recent hebben onafhankelijke tests met het menselijke Corona E229 virus, uitgevoerd volgens de ISO 21702 norm, bevestigd dat de technologie van Parx Materials een significant effect heeft op dit virus. Oppervlakten gefabriceerd met de technologie erin leidt tot een 5x snellere reductie van het virus ten opzichte van plastic oppervlakten zonder de technologie. Testen hebben eveneens uitgewezen dat textiel met de technologie erin ertoe leidt dat het H1N1 virus binnen 8 uur wordt gereduceerd met 99,99 procent.

De technologie van Parx Materials is uniek. Het is de enige beschikbare effectieve breedspectrum oplossing dat geen giftige stoffen gebruikt, niet migreert en het materiaal op geen enkele wijze negatief beïnvloed. Dat betekent dat er geen schadelijke of giftige stoffen aan het product worden toegevoegd, de materiele karakteristieke eigenschappen niet worden veranderd, de recyclebaarheid niet wordt aangetast en er niets uit het materiaal weglekt. Dat er niets uit het materiaal weglekt betekent dat de werking van de technologie niet in kracht afneemt gedurende de levenscyclus van het product. Het is een 100% veilige en duurzame oplossing met een hoge effectiviteit tegen de aanhechting en vermenigvuldiging van bacteriën en de vorming van bio film op plastic oppervlakten. En nu is het ook effectief gebleken tegen virussen.


De virustesten zijn niet uitgevoerd op Covid-19, aangezien dit op dit moment verboden is voor commerciële laboratoria. Het voor de test geselecteerde E229 Coronavirus heeft echter vele overeenkomsten met het Covid-19 virus.

Vanwege de karakteristieke eigenschappen van de technologie, kan het voor vrijwel alle plastic oppervlakten worden gebruikt met als gevolg dat er een oppervlakte wordt gecreëerd met een intrinsieke resistentie tegen bacteriën, schimmels, bio film en virussen.

 

Focus op ...

Agenda

15 september 2020, Utrecht

Empack 2020

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux.

15 september 2020, Geleen

3D Printing Materials Conference

3D Printing Materials Conference is a platform and information interface enabling an exchange of...

16 september 2020, Hardenberg

Mix Noordoost 2020

Een nieuw platform en een nieuwe vakbeurs van Easyfairs voor de maakindustrie van Noordoost-Nederland...

Meer agendapunten »